Над 24 000 ученици прекрачиха училищния праг в Бургас (СНИМКИ)

1862
Над 24 000 ученици прекрачиха училищния праг в Бургас (СНИМКИ)
Снимка: Община Бургас

Първият учебен ден винаги е изпълнен с трепет и вълнение. Скъпи ученици, предстои ви изпълнена с предизвикателства учебна година. Нека тя Ви донесе много радост, успехи и нови приятелства. Уважавайте своите учители и не забравяйте, че всеки усвоен труден урок е крачка към сбъдването на вашите мечти. Родители, бъдете опора на своите деца! Нека сте здрави, а новата учебна 2023/2024 да бъде успешна! С това пожелание кметът Димитър Николов откри новата учебна година в ОУ „Георги Бенковски“.

След това той посети и поздрави учениците, учителите и родителите за 15 септември в ДГ "Звездица Зорница", където откри обновена пешеходна пътека за безопасност на децата по нициативата е на фондация „Безопасни улици от Валя“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Петко Росен“ и в ДГ „Делфин“.

Повече от 24 000 ученици от 1-ви до 12-ти клас прекрачиха прага на училищата в община Бургас. С 5 паралелки повече ще са първокласниците в бургаските училища през новата учебна година. Най-голям е броят им в училищата в Централна градска част. Една от новооткритите паралелки е в ОУ „Любен Каравелов“, нова паралелка има и в ОУ „Пейо К. Яворов“.

Още: Ремонтират и освежават "Стената на приказките" в Бургас

Три паралелки в първи клас са децата и в училището в кв. „Сарафово“. Две от новите паралелки ще бъдат приети в двете нови класни стаи, които бяха направени това лято в съществуващата сграда на училището, след решение на Общински съвет Бургас за отпускане на допълнителни средства. До края на тази година ще бъде завършен и новият корпус на училището в кв. „Сарафово“, след което ще започне неговото обзавеждане и оборудване.

Това лято бяха изградени още 4 нови спортни терена в СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Любен Каравелов“ и НЕГ „Гьоте“, одобрени по програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища. С нов физкултурен салон започва учебната година Професионалната гимназия по туризъм.

За да отговори на нарастващия брой на децата и учениците в Бургас, привлечени от качественото образование и новата материална и учебна база, местната администрация строи всяка година нови детски градини и училища. Съвсем скоро ще отвори врати новият, трети корпус на ДГ „Надежда“. Той е с капацитет за 100 деца. Една част от тях досега са се обучавали в помещения в 114 блок в „Меден рудник“. Така в комплекса вече няма да се обучават деца в жилищни сгради.

Община Бургас продължава изграждането на нов корпус на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и има готовност за строителство още на: ново училище в кв. „Крайморие“, нов учебен корпус в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГРЕ „Георги Раковски“, както и участва в проекта за изграждане на нова сграда на Спортно училище „Юрий Гагарин“.

Още: Отличиха най-успешните проекти в сферата на бургаското образование (СНИМКИ)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

За първи път масов летен Никулден в Бургас

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com