X
 
 

Нова лодкостоянка за рибарите от бургаският квартал "Крайморие"

513 0
photo of Нова лодкостоянка за рибарите от бургаският квартал "Крайморие"
Снимка: Община Бургас
Завършиха основните строителни работи по защитената лодкостоянка в бургаския квартал "Крайморие". Тя има 60 места за малки плавателни съдове. Съоръжението е по искане на местното рибарско сдружение, което от години се нуждае от кей за лодките. Рибарите са посочили мястото, което според тях е най-удобно и подходящо за тази цел.

На новото съоръжение няма да могат да акостират яхти, защото не е пригодено за такъв вид морски съдове.

Два древни надписа на гръцки и латински са сред най-цените находки на Акве калиде

Първият етап от проучванията на археологически обект „Акве калиде“ за лято 2019 година, завърши успешно. Откритията на еки...

Специалисти твърдят, че съоръжението ще помогне да се увеличи плажната ивица на квартала. Основание за това дава фактът, че през 80-те години на миналия век, това се е случило с централния и северния бургаски плаж, след изграждането на буни.

Работата, която все още предстои, е свързана с изграждането на пътя до порта, монтиране на осветление, довършителни дейности по обслужващите сгради. За нуждите на рибарските лодки трябва да се поставят колонки за зареждане с ток и вода, кнехтове, понтон, който да оптимизира влизането на плавателните съдове.

Районът около пристана може да бъде и приятно място за разходка на туристи и хора от квартала.

 

Фестивалът "С книга на плажа" ще се проведе за пето лято в Бургас

Книгата си остава едно от най-духовните преживявания, сигурни са организаторите на литературното събитие "С книга на плажа". Фестивалът...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители