Новият областен управител на Бургас започна дело по случая с незаконните чадъри в Несебър

1862
Новият областен управител на Бургас започна дело по случая с незаконните чадъри в Несебър
Снимка: iStock

Областната администрация в Бургас откри административно производство по Закона за държавната собственост (ЗДС) за изземване на територия – публична държавна собственост с площ 662 кв.м., върху която нерегламентирано и без правно основание са разположени шезлонги и чадъри от собственика на намиращия се в непосредствена близост хотел в Несебър.

Казусът възникна след многобройни сигнали и жалби от граждани на морския град за неправомерно поставяне на чадъри и шезлонги върху образуващата се през летния сезон пясъчна ивица.

Управителят и собственикът на хотела, поставил плажните съображения, обясниха в ефира на Нова телевизия в края на юли, че са поискали да направят нещо хубаво за града и да предложат „услуга като в Гърция“ – чадъри и шезлонги, които могат да се ползват от абсолютно всички хора безвъзмездно. Те бяха категорични, че няма да ги премахнат.

Производството вече е в ход, тъй като хотелиерът не е премахнал съоръженията в указания му от областния управител 3-дневен срок за доброволно изпълнение, съобщават от пресцентъра на Областна администрация - Бургас.

Знаете ли какво е старото име на Несебър?

Несебър е сред най-древните градове на континента. Възникнал преди 3200 години като тракийско селище, днес градът е пъстра симбиоза от ...

„С назначаването си като областен управител от служебното правителство дадох ясната заявка пред обществеността, че един от основните ми приоритети ще е опазване на държавната собственост“, каза проф. Мария Нейкова и допълни, че образуваното административно производство ще предостави възможност за становища и възражения от заинтересованите лица.

За спазване на процедурата заинтересованата страна, срещу която започва административното производство, е информирана по надлежния ред като на основание чл.34, ал.3 от АПК се предоставя възможност в 3-дневен срок от получаване на уведомлението да изрази становище по събраните доказателства в преписката за изясняване на фактите и обстоятелствата, както и да предостави допълнително такива. В случай че в предоставения срок не бъдат събрани доказателства, че плажната ивица се държи на правно основание от хотелиера, областният управител ще издаде заповед за изземване на имота в 7-дневен срок от получаване на уведомлението.

Съгласно чл.80, ал.2 от ЗДС заповедта за принудително изземване се изпълнява по административен ред със съдействието на полицията. Ако извършителят реши да предаде доброволно имота преди издаването на заповедта, административното производство ще бъде прекратено.

„Разбирам, че намеренията са били добри, но и те трябва да бъдат облечени в законова форма“, каза още областният управител на Бургас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас