Община Бургас предлага безплатно извозване на строителни отпадъци

56266
Община Бургас предлага безплатно извозване на строителни отпадъци
Снимка: БГНЕС

И тази година Община Бургас предоставя на своите жители безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт.

"Стартирахме услугата миналата година, но тя важеше само за основните градски територии. Сега тя е достатъчно развита и сме готови да обхванем и всички квартали на Бургас, така че нека се възползват и те. През 2014-та сме извозили над 50 000 чувала с отпадъци по сигнали на граждани. Благодаря им за проявената съвест и нека заедно продължим да създаваме новия облик на Бургас като чист и уреден европейски град", каза кметът Димитър Николов.

Депото за битови отпадъци на Бургас трябва да е готово до края на 2014 г.

Депото за битови отпадъци край бургаското село Братово ще е готово до края на тази година. То ще обслужва девет общини. Това стана ясно...

От старта на безплатната услуга до днес са обслужени 2300 поръчки. Извозени са над 6000 кубика строителни материали, стари мебели, дограми и стъкла, обяснява община Бургас.

Новата услуга се предоставя при следните изисквания:

1. Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/852 337 - за дата, час и адрес.

2. Консорциум "Титан Бургас" ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 16.00 ч. за дните от понеделник до събота /включително/ и между 08.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни.

Бургас е номер едно по разделно събиране на отпадъци

Жителите на Община Бургас са едни от най-съвестните в страната, тъй като тук нивото на разделно събиране на отпадъци е най-високо. Тов...

3. Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене.

4. Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м.

5. В деня на извозване чувалите със строителните отпадъци и едрогабаритните отпадъци да бъдат изнесени на място с осигурен достъп за специализирания автомобил.

При неспазване на тези изисквания, отпадъците няма да бъдат обслужени и отговорността за тяхното третиране и транспортиране носи стопанинът, обясняват от общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас