Община Бургас премахна отново незаконен бивак

3300
Община Бургас премахна отново незаконен бивак

Община Бургас за пореден път премахна чергарски биваци на самонастанили се преселници в околностите на комплекс "Славейков", съобщават от Общината.

Този път те бяха два. Единият беше разположен на предпочитаното от тях място - успоредно на жп-линията, в района на бившата зеленчукова борса, а вторият - направен на по-закътано място - зад завод "Хемус".

На плажа на Крапец до Шабла все още няма бивак

Относно плажните ивици на север и местата, къмпингуващите туристи могат да се разположат законно, без да нарушават някакви разпоредби в...

В акцията днес участваха инспектори от общинската дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и полицейски служители от Второ РПУ.

Униформените служители провериха 17 души в двата бивака, които се оказаха с адресни регистрации в община Сливен. Те бяха върнати по родните им места, а нерегламентираните палатки и сметища - почистени.

Община Бургас ще продължи превантивно да посещава и да събаря изникващите на това място незаконни постройки. През последните години това се случва поне по веднъж на 2-3 месеца.

Мястото в промишления район на "Славейков" е предпочитано от чергарите. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия, където играят децата им. Така през 2009 г. двегодишно момиченце от бивак, изникнал до линиите на същата поляна, беше прегазено и убито от влак.

Проверките на адресните регистрации в област Бургас приключиха със заличавания

Близо 100 души са дерегистрирани в област Бургас месец и половина преди изборите на 25 октомври, съобщават от областната управа. Това ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас