Онкодиспансерът в Бургас ще закупи нова медицинска апаратура

2468
Онкодиспансерът в Бургас ще закупи нова медицинска апаратура
Снимка: Thinkstock

Модерната медицинска апаратура отвори нов фронт за ефективна борба с онкологичните заболявания. Това е стратегия, на която залагат Община Бургас и Комплексният онкологичен център в града. Лечебното заведение започва процедура за закупуването на втори пулт, с помощта на който ще се управлява компютърен томограф. Апаратът ще обслужва отделенията по лъчелечение и образна диагностика, съобщиха от пресцентъра на общината.

Допълнителният пулт ще приема данните от направените измервания. Това ще даде възможност на лъчетерапевтите ще ги анализира и да определя какво лечение да се приложи на пациента. През това време скенерът ще бъде управляван от първия пулт и преглеждането на пациенти няма да бъде прекъсвано. С осигуряването на втори пулт ще се спестят разходите за купуването на втори скенер и ще позволи преглеждането на повече пациенти.

Ясен е бюджетът на Бургас за тази година

С 42 гласа "за", трима "против" и без въздържали се бургаските общински съветници приеха Бюджет`2016. Бюджетът е в размер на 218 558 6...

Онкодиспансерът ще закупи и нова рентгенова тръба за компютърен томограф. Апаратът изпълнява основна функция при извършването на диагностика на пациентите. На нейна база се назначава лечение по всеки клиничен случай. Повече от 650 души са преминали лечение с лъчетерапия на линейния ускорител в онкологичния диспансер, осигурен с проект на Община Бургас. Уредът е от най-висок клас в областта на борбата с онкологичните заболявания. В онкодиспансера продължава ремонтът на помещението, където да бъде поставен втори линеен ускорител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас