Оставиха в ареста българката, осъдена за търговия с деца в Гърция

3266
Оставиха в ареста българката, осъдена за търговия с деца в Гърция
Снимка: Thinkstock

Бургаският Апелативен съд остави в ареста Ивелина Желева за издирването на която, е издадена Европейска заповед за арест от съд в гръцкия град Солун, информира "Дарик нюз".

31-годишната Желева има влязла в сила осъдителна присъда от 14 години „лишаване от свобода", която е обща за извършени от нея три престъпления.

12 митничари от "Капитан Андреево" посрещат 2016 в ареста

12 от митничарите, които бяха задържани на 13 декември на ГКПП "Капитан Андреево" за вземане на подкупи отиват в ареста, съобщава &bdqu...

Живеещата в с. Полски извор, общ. Камено жена, е осъдена за продажба на дете за осиновяване с цел печалба, престъпна организация и опит за предаване на дете за осиновяване по занаятите с цел печалба, наказуеми съгласно разпоредбите на НК на Република Гърция. Престъпленията, съгласно тяхната съставомерност намират своя аналог и в българския НК в чл.182б, чл.182а вр. чл.18 и чл. 321 от НК.

Осъдителната присъда на Желева е влязла в сила на 18.12.2013г. Въз основа на този съдебен акт, Апелативният съд в Солун е издал Европейската заповед за арест на 15.07.2015г.

С постановление на прокурор при Окръжна прокуратура-Бургас Ивелина Желева е задържана за срок от 72 часа, считано от 22 декември.

Ден по-късно Бургаският окръжен съд е определил на Желева мярка за неотклонение „задържане под стража".

Определението бе обжалвано от Желева пред Бургаския апелативен съд.

Съдът остави в ареста 18-годишния, обвинен за убийство при пиянска свада в Смолян

Окръжният съд в Смолян остави в ареста 18-годишния Антон Петков, обвинен за убийството на 24-годишния Никола Мавродиев тази неделя в це...

По време на съдебно заседание представителят на Апелативна прокуратура пледира, че Определението на първоинстанционния съд е законосъобразно и мотивирано. Прокурорът поиска от съдебния състав да потвърди задържането по стража на Желева.

Той аргументира искането си с факта, че е налице реална опасност Желева да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът акцентира върху факта, че в период от 2 години местонахождението на осъдената в Гърция жена не е било установено.

Поради тази причина представителят на държавното обвинение заяви, че задържането под стража на Желева ще гарантира обезпечаването на изпълнението на Европейската заповед.

Съдът прие аргументите на прокурора и остави Ивелина Желева в ареста.

Съдебният акт е окончателен и неподлежи на обжалване.

Шофьорът, прегазил възрастен мъж в Пазарджик, остава в ареста

Апелативният съд в Пловдив потвърди задържането под стража на шофьора, убил 70-годишен пешеходец в Пазарджик. Решението на тричленния с...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас