От Бургас до Истанбул вече и с ферибот

12585
От Бургас до Истанбул вече и с ферибот
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

"Скоро ще е възможно да се пътува от по линията Бургас - Истанбул с ферибот", заяви генералният консул на Турция в Бургас Нурай Иньонтепе в отговор на въпрос на Actualno.com как страната му ще се справя с туристическия поток заради срива на лирата.

Темата е била обсъдена с кмета на града, представители на пристанището и консула.  Пътуването отнема три часа, като се избягва трафикът и чакането на гранични пунктове. Турските авиолинии също се интересуват от въпроса с алтернативното пътуване, но за съжаление нямат достатъчно самолети, с които да осъществят въздушна линия Бургас-Чорлу. Летището в турския град, както и бургаското, са в състояние да извършват международни полети и тази идея е на дневен ред.

Генералният консул на Турция в Бургас представя свои творби в изложба

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе има интересно хоби. Той ще изложи свои картини заедно с още шестима худ...

Иньонтепе засегна и темата за това какво е „Инициативната и хуманитарна външна политика на Република Турция“. Става въпрос най-вече за средствата, които страната е отпуснала за сирийските бежанци, които възлизат на 31 милиарда долара. Те са дадени само от Анкара, без да се имат в предвид парите от различни европейски държави и фондове, както и от ООН, които са около 10 %. Според консула, по този начин неговата страна е помогнала на Европа и в частност на България, като ги е предпазила от огромния бежански поток.

По негови думи, в момента 3,5 милиона сирийски граждани пребивават в Турция, като държавата обслужва всички техни нужди - подслон, храна, медицинска помощ, образование за децата и др.

Генералният консул на Република Турция отговори на въпроси на журналисти и по темата за правата на човека и доколко се спазват те след неуспешния опит за преврат на 15 юли 2016 година. „Турция е правова държава и се спазва върховенството на закона. Твърденията за накърняване на човешките права се разследват, а виновните се наказват“, отговори консулът.

Нурай Иньонтепе сподели, че е доволен от факта, че преподаватели от неговата страна помагат при обучението на наши кадри в областта на туризма. Това се случва във Варна и е реализирано заедно с търговската камара в града.

Авария остави без ток няколко квартала в Бургас

Авария в Бургас остави без ток няколко квартала. По информация на Енергийния системен оператор е възникнала авария в подстанция в кварт...

"Ако Бургас осигури на нашите специалисти условия за живот, те ще дойдат и тук", сигурен е консулът. Той настоява да се разсеят предразсъдъците на българите по отношение на Турция и кани всички да посещават неговата страна. Същият апел отправя и към своите сънародници, за които Бургас е предпочитано място за туризъм. Мед, калкан, домати и разбира се, плажът на града, са сред приоритетите на комшиите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Инцидент с автобус в Бургас: Пострадаха близнаци

2 май ще бъде неучебен и за бургаските ученици

Благоустрояват района около четири блока в „Меден рудник“ (СНИМКИ)

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в местността Ъгъла в „Сарафово“ (СНИМКИ)

Зелената зона в Бургас може да стане целогодишна

Община Бургас представи проекта за интегрирана здравна грижа на деца в Ямбол и Сливен

За ден: Глобиха 51 души с тротинетки и велосипеди в Бургас

В Бургас превръщат къщата на композитора Георги Шагунов в Дом на музиката

Обновяват осветлението в още няколко квартала в Бургас

Над 1000 изпълнители ще се явят на националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас