Откриха първата в България еко велоалея в Бургас

47326
Снимки: Община Бургас

Първата в България еко велоалея беше открита в Бургас, предаде "Фокус". На откриването присъстваха зам.-кметът по строителство Костадин Марков, председателят на общинския съвет Костатин Луков и представители на фирмата дарител.

Началото на велоалеята е на ж.п прелеза до стадион „Лазур” и минава по околовръстния път на Приморски парк. Нейната дължина е 570 метра.

"Джанго Зе“ откриват Седмия Пясъчен фестивал в Бургас

С концерт на групата „Джанго Зе“ на 3 юли от 19.00 часа ще бъде открито Седмото издание на бургаския Фестивал на пясъчните ...

Новата придобивка е експериментална и е единствена в България. Строена е по иновативен метод с един от най-устойчивите материали от екологична гледна точка.Настилката позволява да бъдат поети до 200 литра на кв. м. вода, не се нагрява като асфалта и не замръзва.

При строителството на новата велоалеята в Бургас са използвани над 60 тона екоматериал, каза по време на откриването зам.-кметът по строителството в община Бургас Костадина Марков.

Той обясни: "Реално покрива от вход до вход Морската градина. Това е иновативен продукт. Фирмата в момента формира цената, но смятат, че тя ще бъде близка до стандартните тротоарни плочки или до асфалтовите настилки. Оскъпяването ще дойде вероятно от нуждата от съществуване на дренажна система, която отдолу ще отвежда водата, която се попива в бетона. При всички случаи ще бъде малко по-скъпо, но е иновативен продукт, който лично на мен много ми харесва. Виждате какво се случи във Варна. Ако съумее някой ден нашата държава да разполага с подобни настилки, гарантирам, че просто нещата ще стоят по друг начин. 200 литра минимално количество на квадратен метър да поеме настилката е убийствена цифра”.

 

До края на месеца в Бургас тръгват новите тролеи

До края на месеца всички стари тролейбуси ще бъдат спрени от движение и от 1 юли по бургаските улици ще пътуват само чисто новите от ма...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас