При спецакция на ГДБОП задържаха топ мафиоти в Бургас

3905
При спецакция на ГДБОП задържаха топ мафиоти в Бургас
Снимка: БГНЕС

Известни лица от ъндърграунда са задържани при спецоперация на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ в Бургас. Акцията е проведена тази сутрин, като са спрени автомобили в района на „Меден рудник“ и комплекс „Лазур“.

Сред арестуваните са Петър Биберов-Кюфтето и Николай Мечков - шеф на охранителната фирма VTA. „В „Лазур“ арестът е извършен пред магазин на метри от офиса на известния бизнесмен Венцеслав Чамурджиев, информира Topnovini.bg.

ГДБОП предотврати разпространението на 21 тона контрабандно пилешко месо

В рамките на операция за последващ фискален контрол е предотвратено контрабандно разпространяване на българския пазар на 21 000 кг замр...

Засега от полицията отказват официална информация по случая.

Мечков и Кюфтето се сочат за близки на групата около Георги Николов-Троянеца, който е съден за трафик на непълнолетни проститутки. През 2014 г. двамата бяха арестувани за изборна търговия в Бургаско.

Николай Мечков е сочен за тартор на бандата на кирките, която преди няколко години действаше ударно в Бургас. Мечков делеше ръководството с Николай Далакманов. Бандата беше задържана през 2008 г. Срещу наказателната бригада имаше повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, забиване на кирки в автомобили и палежи на коли, посочва още изданието.

Петър Биберов-Кюфтето също има опит в търговията с наркотици. Неговата банда беше разбита през 2008 г. при спецакция на бургаската полиция.

Над 127 кг наркотици са задържали от ГДБОП през 2015 г.

Преди малко повече от месец, при операция на ГДБОП, във Фонда за лечение на деца в чужбина бяха арестувани осем служители, в това число...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас