X
 
 

Протест "Земягейт" - хора си искат наследствена земя, взета от военните

1161 0
Протест "Земягейт" - хора си искат наследствена земя, взета от военните
Снимка: БГНЕС
Опасения, че имоти на военните – 173 декара, при Черноморец, ще бъдат продадени за строеж на гигантски хотелски комплекс. Става въпрос за имоти, които с постановление на правителството ще бъдат продадени – например нос Червенка, нос Атиа, като данъчната оценка е около 726 хил. лева. Това прави по малко над 4 лева на квадратен метър, при цени от 80-100 евро в района.

Имотът няма да се продава засега, казват от военно министерство и уточняват, че тепърва трябва да се минат процедури и евентуалната продажба ще е на по-висока оценка.

Защо изчезна 1/3 от плаж в Черноморец?

Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено за 10 милиона лева. Пристанището функционира от 3 г., а ...

Според Милчо Димов, който е председател на местно сдружение, тези земи са отнети в полза на военните и не се връщат на истинските собственици само защото са ползвани за военни цели. Искам да си върна наследствената земя – не мога, защото военните слагат ръка, каза пред Нова телевизия възрастна жена. 30 години се борим за тази земя, добави друг възрастен мъж, като всички протестиращи твърдят, че имат свои документи. А Димов се закани да има протести, включително блокада на пътища и колективен иск срещу решението на правителството. На кого да вярвам – на обявление от правителството или на някакъв човек от Министерството на отбраната, добави Димов.

Кметът на Черноморец Добри Добрев призна за напрежение и каза, че то е създадено от Министерския съвет. След като е отпаднала нуждата от военни цели, редно е военните да я върнат.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители