Пуснаха каналджиите, превозвали мигранти край Царево

4203
Пуснаха каналджиите, превозвали мигранти край Царево
Снимка: БГНЕС

Окръжен съд Бургас освободи под парични гаранции четиримата каналджии, прекарвали нелегални имигранти край Царево. На 6 ноември Николай Дочев, Евгений Драганов, Теодосий Кочев и Милко Милиев бяха заловени да превозват 32-ма чужденци, които твърдяха, че са граждани на Сирия и Ирак, информира Topnovini.bg.

Сред тях имаше и 9 непълнолетни лица. Обвиняемият Дочев е действал в съучастие като извършител с Драганов, а Гочев и Милиев в качеството им на помагачи.

Прокуратурата в Карлово образува досъдебно производство за буса с имигрантите

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител образува Районна прокуратура–Карлово, във връзка със снощната катастрофа на пъ...

На 07 ноември Районният съд в Царево наложи на четиримата първоначална мярка „задържане под стража”, решението бе потвърдено и от Бургаския окръжен съд.

На 11 декември Царевският районен съд е разгледал искания за изменение на наложените спрямо тях мерки, но ги е оставил без уважение. Днес пред Бургаския окръжен съд обвиняемите обжалваха този отказ, като пискаха им мерките им да бъдат изменени в по-леки.

Адвокатите на четиримата им бяха категорични, че няма опасност те да се укрият или друго престъпление, ако бъдат освободени от ареста. Защитниците обясниха, че всички са с чисто съдебно минало и имат адресни регистрации на местоживеене, а обвиняемият Милев е семейно ангажиран.

Адвокатът на Дочев пледира, че неговият подзащитен е признал изцяло вината си и е съдействал на разследващите органи. Той каза, че клиентът му е студент и иска да продължи обучението си. Драганов също е студент към настоящия момент.

18 нелегални мигранти са хванати при 3 полицейски акции

Полицията е заловила 18 нелегално преминали границата чужденци за последното денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас. В...

Представителят на държавното обвинение обаче поиска молбата на каналджиите да бъде оставена без уважение.

В крайна сметка съдът определи парични гаранции в размер на по 3 000 лева за обвиняемите Дочев и Драганов и по 5 000 лева за Гочев и Милиев. Съдът счете, че няма опасност четиримата да се укрият или извършат друго престъпление.

Сред мотивите за решението са и това, че обвиняемите Дочев и Драганов са съдействали за разкриването на истината и не с пречили на разследването. Другите двама обвиняеми Гочев и Милиев пък били трудово и семейно ангажирани. От друга страна разследването било към своя край, а всички веществени доказателства били вече събрани.

 Определението на съда е окончателно.

Заловиха пловдивски таксиджии да превозват мигранти

Районна прокуратура - Пловдив, наблюдава бързо производство срещу трима таксиметрови шофьори за подпомагане на иракчани и сирийци да пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас