Шефът на "Св. Тома" не вижда как комплексът би спечелил от затворен път между Созопол и Приморско

10336
Шефът на "Св. Тома" не вижда как комплексът би спечелил от затворен път между Созопол и Приморско
Снимка: БГНЕС

Не виждам как курортен комплекс "Св. Тома" се облагодетелства от затворения път между Созопол и Приморско. Това каза Радослав Котларов, изпълнителен директор на "Св. Тома" в ефира на bTV.

Вчера бариерата на пътя за шофьорския плаж бе премахната, след като лично Бойко Борисов разговаря с кмета на Созопол Панайот Рейзи. През деня Рейзи каза, че бариерата на "Св. Тома", за която се смята, че е незаконна, всъщност спазва всички изисквания.

Оградата към плаж Алепу ще бъде премахната до часове, обеща Павлова

Апелираме кметът на община Созопол да обезопаси пътя към плаж Алепу, не да го затваря. Това заяви министърът на регионалното развитие ...

Бариерата на входа на комплекса се намира на стария път между Приморско и Созопол. През 2002 година, този път е изваден от републиканската пътна мрежа и от държавен се превръща в частен.

"Тази бариера е просто вход, преасфалтиран за нуждите на нашия паркинг”, каза Котларов. По думите на му той не знае как така един път се превръща от държавен в частен. „Този имот е в активите на компания „Главболгарстрой” от 20 години”, каза още Котларов, като допълни че не е успял да се подготви за интервюто си.

„Компанията спазва всички законни, етични, морални и екологични норми”, увери Котларов. На въпрос дали ще премахнат бариерата на входа на "Св. Тома", той отговори, че „това е все едно да махнете входната врата на дома си”.

"Тук не се подготвя строеж, свлачището няма да стане част от плаж. Това е частен имот и нямаме нищо общо с него”, каза Котларов по повод множеството сигнали за разкопаване на плажната ивица. По думите му от комплекса са наемател на плаж „Дюни Юг” и по договор са задължени да изчистят скалната маса.

След телефонен разговор с Борисов оградата между Созопол и Приморско пада

Току-що разговарях с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Увери ме, че до 30 минути оградата на пътя Созопол-Приморско ще бъде премахната. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com