Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социалният патронаж в Бургас предлага вече мобилни фризьорски услуги

30 май 2022, 18:38 часа • 1968 прочитания

Домашният социален патронаж в Бургас добавя още една нова мобилна услуга за своите потребители – подстригване, а за мъжете и бръснене. Новата услуга е в отговор на многобройни запитвания за осигуряване на фризьор и бръснар по домовете на възрастните хора, които са трудно подвижни.

Извършването на услугата мобилен фризьор и бръснар ще бъде в дните петък, събота и неделя целодневно, а в понеделник, вторник, сряда и четвъртък след 18.00 часа. Всеки потребител, желаещ да ползва новата услуга на ДСП, трябва да позвъни за записване на тел.: 056 813 463 или 0878 561 466.

Домашен социален патронаж Бургас изпълнява редица социални услуги за своите потребители по домовете, в това число и посещение от рехабилитатор. В тази връзка Социалния патронаж търси да назначи още един рехабилитатор за услугата „Патронажна грижа“. В настоящия момент в услугата работят петима рехабилитатори, но това е недостатъчно за многобройните желаещи да ползват услугата, която се предлага безплатно от Домашния патронаж.

Свободни позиции има още за социален асистент по направление „Асистентска подкрепа“. Все повече хора се нуждаят от грижа в домашни условия предвид ангажираността на близките. В настоящия момент асистентите обгрижват 320 възрастни хора и лица с увреждания, но все още има подадени заявления от нуждаещи се хора от грижа, за които няма служители, които да ги обслужват.

Документите, които са необходими за кандидатстване, са заявление по образец и автобиография по образец. Документите се подават на адрес: гр. Бургас, ул. "Иван Богоров" 20, Домашен социален патронаж Бургас.

Освен това, Домашен социален патронаж предлага на своите потребители и екскурзия до Зоопарк Бургас на 10 юни. Предвиден е обяд в с. Лъка с организирана културна програма. Всеки потребител на ДСП, който желае да се включи в екскурзията, може да се запише до 07 юни на адрес: гр. Бургас, ул. „Иван Богоров“ № 20.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес