Стана ясно защо дупките по улиците на Бургас все още не са запълнени

3290
Стана ясно защо дупките по улиците на Бургас все още не са запълнени
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"

Бави се ремонтът на основни улици в Бургас и това е видно за всеки, независимо дали е пешеходец или се движи с превозно средство. Actualno.com показа какво е състоянието на някои от улиците, които се нуждаят от спешен ремонт. След сигнал на граждани и наш репортаж, беше запълнена и асфалтирана огромната дупка в района на пазар „Краснодар“, която се пълнеше с мръсна вода. Какво е състоянието на пътните настилки в западната ЦГЧ на Бургас и кога общината ще се заеме с техния ремонт е въпрос, който си задават много граждани.

От тяхно име пита общината председателят на Комисията по общинска собственост, общински предприятия и дружества Георги Дракалиев. За още подробности по темата Actualno.com разговаря с общинския съветник: “Проблемът съществува от доста години и по него има много оплаквания от жителите на района. Аз също съм живя там и знам какво е положението. Тъй като се бавят нещата многократно съм поставял тези въпроси, но искам да разбера дали има предвидени за ремонт улуци в бюджета за 2020 година. Няма отговор на тази част от въпросите, но има обяснение за гражданите, които да са на ясно защо така се случват нещата. Частично някои от улиците се ремонтират, или наполовина, или през една и хората си мислят, че някой е лобирал за съответната улица или нещо друго се случва. А в действителност графикът се съобразява с инвестиционната програма на ВиК“.

От Община Бургас потвърждават, че основната причина за забавянето е, че първо трябва да се подменят тръбите на ВиК мрежата. Много от тях са стари и са в плановете на водното дружество за предстоящ ремонт.

"При ремонта се предвижда да бъдат подменени амортизирани ВиК мрежи, нова пътна настилка, бордюри и тротоари с достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъде подменено уличното осветление с ново енергоспестяващо. Ще се благоустроят зелените площи, ще има нови пейки и детски площадки", казва зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска.

Тя визира състоянието на пътните настилки и тротоарите по улиците „Христо Ботев“ и „Гладстон“, жилищен комплекс “Възраждане“ и други.

Според инж. Чанка Коралска вече има проведени обществени поръчки за реконструкция на улиците „Христо Фотев“,„Македония“, „Пробуда“, „Цар Самуил“, „Васил Левски“, „Любен Каравелов“, „Шейново“, „Патриарх Евтимий“, „Цариградска“, „Ивайло“, „Дебелт“ и част от булевард „Гладстон“. В тези части на града предстои реконструкция на четири междублокови пространства, за което също има проведени обществени поръчки.

Списъкът с всички улици в Бургас, които подлежат на ремонт ще стане ясен с приемането на бюджет 2020 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас