X
 
 

Установиха разлив на бензин в езеро след опит за източване от тръбопровод

992 0
photo of Установиха разлив на бензин в езеро след опит за източване от тръбопровод
Снимка: бгнес
Разлив на бензин от тръбопровод на „Лукойл Нефтохим“ Бургас е установен тази сутрин при обход на служители. Той се намира в близост до бургаския квартал „Долно Езерово“ и езерото Вая. Не се знае какво количество е изтекло.

По данни на завода продуктът е с нискооктаново число. Най-вероятно това е криминален случай на източване на гориво, не мога да кажа колко е голямо количеството, обясни пред БНР инж. Тонка Атанасова, директор на бургаската екоинспекция.

Еколози протестираха в защита на езерото Байкал

В десетки градове на Русия природозащитници излязоха на протест срещу строежа на завод за питейна вода в непосредствена близост до езер...

"Видимо се вижда, че не е голямо. Те са ограничили достъпа и езерото Вая видимо няма поражения и мъртва риба. Няма филм, който да е над водната повърхност. Ограничени са с бонови заграждения и абсорбиращи елементи, за да могат да изчистят това, което вече се е разляло. В края на днешния ден от завода имаме уверението, че ще се справят с това, което е разлято. Започва обследването на тръбопровода, за да се уточни точно къде е течът. В него вече няма гориво и не изтича”, допълни Атанасова.

Става ясно, че пробите ще бъдат готови следващата седмица и тогава ще стане ясно дали има замърсяване.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално