В Бургас откриха началото на Бързата автобусна линия на града

2811
В Бургас откриха началото на Бързата автобусна линия на града

Автобусен терминал “Меден рудник” е нъпълно завършен и функциониращ. Обектът бе открит официално днес (24 ноември) в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов. Той е изграден със средства по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България.

От терминал „Меден рудник” започва модерният обществен транспорт на Бургас – това е началото на Бързата автобусна линия, която преминава през новата двукилометрова вътрешна магистрала на комплекса (така наречената източна районна артерия), през реконструирания надлез при “Океански риболов”, обновената Автогара Юг, Централна автобусна спирка, за да достигне до ж.к. “Славейков” и ж.к. „Изгрев”. Това трасе се превръща в гръбнак на транспортната схема на Бургас.

Новите регистрационни номера за автомобилите свършиха

Новите регистрационни номера за автомобилите свършиха, а това е създало проблеми за хиляди шофьори. Първи затвориха врати в КАТ-Бургас ...

“Сега се монтира видеонаблюдението, което ще ни помогне да повишим сигурността както в “Меден рудник”, така и в целия град. Скоро по спирките ще има и електронни табла, които показват след колко минути идва автобусът”, уточни кметът Димитър Николов.

Благоустроеният терен е с площ 10 декара. Той включва и обръщалото за автобуси и тролейбуси, което е цялостно преасфалтирано.

Терминалът представлява комплекс от съоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите на градския транспорт. В обхвата му са включени отопляеми рампи на автобусните сектори и незаледяеми спирки. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване на трудноподвижни хора. Осигурена е добра осветеност на района, система за видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com