В Бургас вземат мерки срещу ромските сватби

17135
В Бургас вземат мерки срещу ромските сватби
Снимка: Getty Images / Guliver

Шумът от ромските сватби в бургаските квартали „Победа” и „Меден рудник” принуди Общинския съвет в Бургас да приеме промяна в местното законодателство – в Наредбата за опазване на обществения ред, с която да се сложи край на безподобния шумов терор.

Промяната е следната – всеки, който иска да проведе сватба, семейно тържество и т.н., трябва да подаде молба и изрично да установи място и час, в които да се състои празникът. Това каза общинският съветник от ГЕРБ Димитър Людиев.

Шумов терор от цигани в Бургас, властта липсва

Сигналите срещу шумните ромски сватби в областта на бургаския квартал „Меден рудник” зачестяват. Става въпрос за т.нар. ром...

Ние сме категорично против тази наредба, включи се Шарафет Мехмед – общински съветник от ДПС. Той заяви, че с новата Наредба се нарушавали човешките права и обичаите на ромите. На въпрос как тогава да бъдат опазени правата на хората, които искат да си починат, Мехмед не отговори нищо. Йордан Георгиев от БСП пък възропта срещу наредбата, защото се налагало абсолютна забрана – дори в двора на село не можеш да направиш празник. Трябва да остане старата Наредба – да има повече синхрон с общинска полиция, смята Георгиев. „Забранява се провеждането на празненства на места общинска собственост” – това пише в промяната.

Сега последната дума - дали новата Наредба ще влезе в сила, е на областния управител на Бургас. Той може да я върне за ново разглеждане.

Само гюрултия – не можеш да легнеш, да си починеш, нещо страшно е. Това е обобщението на живеещите в „Победа”. Бургазлии сменяли дори дограмата в опит да си осигурят спокойствие.

Отговорът на циганите – това е в нашата традиция, да си оженим децата. Спряха каруците, сега и това – по-добре да ме застрелят, не искат ли, възмути се представител на ромското малцинство пред Нова телевизия.

Новата бърза линия линия в Бургас ще струва 20 млн. лева

Първеият етап на новата иновативна транспортна линия, която ще бъде изградена в Бургас, най-вероятно ще струва малко по-скъпо от възмож...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com