Втори смъртен случай от туберкулоза в Бургаско

8138
Втори смъртен случай от туберкулоза в Бургаско

Втори смъртен случай от туберкулоза регистрираха от Районната здравна инспекция в града само в рамките на две седмици, показа справка на Topnovini.bg. По данни на инспекцията починалата е девойка на възраст между 20-24 години.

През изминалата седмица в региона имаше още един смъртен случай на 47-годишен клошар.

Бездомен почина от туберкулоза в Бургас

47-годишен бездомен е починалт от туберкулоза през последната седмица в Бургас. Това информира за Радио „Фокус” – Бур...

За времето от 5-ти до 11-ти октомври здравната инспекция в Бургас е регистрирала и един случай на ку-треска. Болестта е широко разпространена по животните. Основен източник на инфекцията са кози и овце. Ку-треската може да се придаде на човека по въздушно-прахов път. Заразяване може да настъпи и по фекално-орален механизъм - чрез консумиране на недобре термично обработено месо от заразени животни. Възможно е и заразяване при ухапване от заразен кърлеж.

В голяма част от случаите първичната ку-треска протича с разнообразни оплаквания или безсимптомно и завършва с оздравяване. Лекува се с антибиотици.

За периода от 05.10.2015г. до 10.10.2015г. има увеличаване и на болните от остри респираторни заболявания в областта. За предходния период те са били 89 души, а сега техният брой е нараснал на 117, в сравнение с предходния период, когато са били 89.

 

36 нови случая на туберкулоза в Сливенско

36 нови случая на туберкулоза са открити в област Сливен през миналата година, съобщи д-р Петя Михайлова, главен епидемиолог в РЗИ-Слив...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com