Забраниха разходките с лодка по река Ропотамо

25451
Забраниха разходките с лодка по река Ропотамо

Забраняват разходките с лодка по река Ропотамо, съобщава изданието topnovini.bg. Туристическата атракция се спира със заповед на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). „Венис Марина” – дружеството, което предлага услугата, е поканено да освободи резерват „Ропотамо” и да предаде всички обекти - предмет на договора.

Причина за прекратяване на атракцията е решение на Върховния административен съд (ВАС), с което е отменено друго решение за откриване на конкурс за възлагане на туристическа дейност с предмет „Разходка с лодка по река Ропотамо в резерват „Ропотамо”, съобщават от РИОСВ.

Прекратиха договора с концесионера на "Каваците-север"

Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж "Каваците-север" в община Созопол. Причина за ре...

В тази връзка договорът, сключен между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина"ЕООД, е нищожен, уточняват от екоинспекцията.

Припомняме, че сагата с лодките за разходки продължава вече няколко години. И това лято сезонът на Ропотамо е пред провал, тъй като не е ясно ще има ли нов конкурс за предоставяне на услугата.

Миналата година беше обявен конкурс за избор на фирма, която да предлага атракцията. Тогава от „Венис Марина” скочиха срещу надпреварата. В мотивите си те посочиха, че имат договор от 2012-та година за срок от 5 години. Той беше прекратен през 2013-та едностранно от тогавашния директор Добрина Стоилова. Именно този контракт е отменен с последното решение на върховните магистрати.

Скандалът на Ропотамо избухна след проверка в резервата. Инспекцията показа, че там има незаконно строителство. Това доведе до анулиране на договора.

Българин се опита да прекоси Атлантическия океан с гумена лодка

Мъж бе спасен на пет мили от бреговете на британското графство Дорсет, опитвайки се да проплава до Америка с гумена лодка за 300 паунд...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас