Да си малък е голяма работа: The Clock или защо е важно да си сверим часовниците с европейското качество? (Видео)

3009
Да си малък е голяма работа: The Clock или защо е важно да си сверим часовниците с европейското качество? (Видео)
Снимка: Actualno.com

Казват, че малките камъчета обръщат колата. Много често това се оказва самата истина. Мъдростта в тези думи идва да покаже, че когато не се отдава заслуженото внимание на наглед малките истории, в крайна сметка цялостната картина губи своя контраст и остава да прашасва в мазето на живота. „Да си малък е голяма работа” е новата рубрика на Actualno.com, която ще разкаже именно тези малки бизнес истории, на които се гради това, което наричаме съвременна икономика. Благодарение на партньорите от Vivacom, светлината на прожекторите ще бъде насочена към истинските герои на съвременния бизнес – малките и средни предприятия. Специално за тях телекомът стартира своята кампания „Бизнес великани“ и им предлага комбинирани оферти за мобилни услуги, оптичен интернет и телевизия, с които могат да спестят до 30% от месечните си разходи за телеком услуги. 

Малкият бизнес е много повече от метод за генериране на препитание, тъй като често зад него стоят усилията на хора, превърнали дейността си в призвание. Защо е важно да искаш да допринасяш за средата, в която оперираш, превръщайки се в позитивен пример, че дори гордост? Отговор на този въпрос дава Георги Попов, собственик на ресторант The Clock, намиращ се в центъра на София.

Пътят на Попов, както на повечето предприемачи, е дълъг и изпълнен с всевъзможни предизвикателства.

„Житейският ми път тръгна натам, че ме насочи към ресторантьорството, след това работа в чужбина, отказване, дори за 3-4 години излизане от бранша и от бизнеса.”, разказва Попов.

В крайна сметка пътят му го отвежда към новото начало в лицето на ресторанта The Clock.

„The Clock е ресторант за всеки. В него е добре дошъл от малчугана, детенцето, без ограничение от възрастова група, до най-възрастния човек, който може да прекрачи прага сам или с помощта на някой друг. Нито е за млади, нито е за стари, нито е по-женски, нито е по-мъжки.”, посочва Попов.

Изборът на концепцията е съобразен с опита на предприемача, който констатира, че у нас все по-трудно се прави бизнес, тъй като живеем в глобален свят и роднaтa продукция трябва да се конкурира с външния пазар.

„Ние сме съвременници на едно по-динамично общество и една нация, която в последните години има възможността да пътува. Все повече хора вече почват да разбират от храна - ходейки в Италия разбираме вече от пици, от тесто, от вина. Това обостря нашия пазар и в същото време изисква от него.”, казва Попов.

За да отговори на това предизвикателство, той прилага концепция, която отговаря на европейските стандарти без да прави компромис в качеството така, че The Clock да бъде нещо много повече от място за хранене и отдих.

„Не случайно аз съм избрал дестинация в идеалния център на София, европейски концепт, за да мога и да имам представителна роля. Аз трябва да мога да се гордея с това къде съм и какво правя и в същото време надявам се София да се гордее с нас.”, посочва предприемачът.

По думите му, The Clock предоставя неангажираща атмосфера, хубава храна, балансирана винена листа, подходящи диджестиви и коктейли, които са пригодни за всякакви поводи.

„The Clock е мястото където можеш да прекараш с приятели да гледате футбол или да гледате някакво икономическо или политическо предаване, или да се направи някаква фирмена вечеря, в същото време да се направи парти с абсолютно различна насоченост и цел.”, казва той.

За целта ресторантът прилага меню, съобразено с изискването за прясна и качествена храна, като същевременно цели използването на продукти от родни производители.

„Моята концепция за менюто е, че трябва да е достатъчно вариативно и в същото време сбито, така, че да може да бъде прясно, да има за различни вкусове – хора, ядящи месо, неядящи месо, предпочитайки риба, морски дарове. И естествено най-важното, което ние се стремим винаги и поддържаме – местното производство. Бутикови малки ферми, изби, съобразени със сезона.”, казва Попов.

Добрата работа носи и заслужено удовлетворение.

„Най-хубавият момент естествено е да видиш заведението пълно с щастливи лица. Няма по-голяма благодарност от това хората да искат да ти стиснат ръката, за да ти благодарят от сърце.”, споделя той.

А какво се изисква за успешен бизнес? Тайната зад успешния бизнес е, че няма тайна – изисква се здрава работа.

„Факторите да успееш не мисля, че са много различни от други бизнеси. В случая трябва да си последователен, в същото време да си гъвкав, както се казва – здрава работа.”, казва Попов.

Съвременният бизнес изисква както качествен човешки капитал, така и надеждна техническа поддръжка. The Clock се радва и на двете.

„При нас човешката намеса я има навсякъде – от получаването и подготовката на главната суровина, продукта, през неговата обработка, сервирането, комуникацията с госта. Това при нас са необходими звена. Естествено, ние използваме дигитална система, чрез която управляваме нашите поръчки, ползваме онлайн платформи за резервации, телефони, интернет.”, казва той.

Докато за човешкия фактор отговорност носи Попов, то техническото обезпечение на операциите е работа на Vivacom – партньор, който до сега никога не е разочаровал предприемача.

„Избрали сме Vivavom и той не ни е подвел, въпреки, че сме пробвали и други партньори.”, казва Попов. Според него, това е показателно за качеството на услугите, предлагани от компанията и тяхното партньорство ще продължи в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com