X
 
 

12 оферти за изграждането на отсечка между ГКПП "Калотина" и Драгоман

1259 0
photo of 12 оферти за изграждането на отсечка между ГКПП "Калотина" и Драгоман
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
12 са отворените оферти за избор на изпълнител при изготвянето на техническия проект и строителството на „Модернизация на път І-8 Калотина – Софийски околовръстен път от км 1+000 до км 15+500 и етапна връзка“. Това е участъкът след ГКПП „Калотина“ до пътния възел при Драгоман. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Общата му дължина е 14.5 км. Индикативната стойност на проекта е 141 667 715 лв. без ДДС. Част от средствата са осигурени от Механизма „Свързана Европа“.

Отворените оферти, по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“, са на:

- ДЗЗД „Виа Милитарис Баланстра“, с участници: „Автомагистрали Черно Море“ АД и „Автомагистрали Хемус“ АД;

- „Инжстройинженеринг“ ЕООД;

- „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД;

Рекордни 37 оферти за обществена поръчка с пет пътни ремонта за 75,3 млн. лв.

Рекорден брой (37 оферти) са получени в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за обществена поръчка с пет лота на обща стойн...

- „Хидро-вод строй“ ДЗЗД, в което са: „Хидрострой“ АД и „Водстрой 98“ АД;

- Обединение „Калотина 2017“, с участници: Гранди Лавори Финкосит СПА и Х.С.С. ЕООД;

- „СТРАБАГ БПА“ ДЗЗД, в което са: „Щрабаг“ ЕАД, „Страбаг Сп. з.о.о., Полша“ и „Битумина ГмбХ-България“ ЕООД;

- Обединение Калотина - София, с участници: „Джи Пи Груп“ АД, „Контратас Иглесиас“ АД, и „Трансконсулт-22“ ООД;

- Обединение „Геопът Изток“, в което участват: „ПЪТСТРОЙ 92“ АД и „ГЕОСТРОЙ“ АД;

Винетки се продават в над 3 000 пункта

Винетки се продават в над 3000 разпространителски пункта в цялата страна, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". От тях 372 са ...

- „ИСА 2000“ ЕООД;

- Сдружение „Калотина I“ ДЗЗД, с участници: „ПСТ Груп“ ЕАД и „Аква модул“ АД);

- ДЗЗД „АПВ Калотина СОП 1“, в което са: „Пътища Пловдив“ АД, „Агромах“ ЕООД, „Водно строителство – Благоевград“ АД);

- „Трейс Груп Холд“ АД.

Проектът предвижда уширение на съществуващия път, а в отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните му елементи. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране. При км 12+520 ще бъде изграден вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат построени 10 големи съоръжения, две от които са при пътните възли „Калотина“ и „Драгоман“. Срокът за изпълнение на поръчката е 852 календарни дни.

Как да действаме при евентуална катастрофа или пожар в тунел?

Информационен филм разяснява на шофьорите какво трябва да предприемат за безопасността си в случай на пътен инцидент в тунел, съобщиха ...

На 10 януари в 14.00 часа в АПИ, ще бъдат отворени офертите в обществената поръчка за изпълнител на следващия участък от Драгоман до Сливница, с дължина 16.98 км. Обектът „Изготвяне на технически проект и строителство на проект: Модернизация на път І-8 Калотина – п. в. „Храбърско“ от км 15+500 до км 32+447,20 и етапни връзки“ е с индикативна стойност 117 млн. лв. без ДДС. Финансирането е от републиканския бюджет.

Проектът предвижда уширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч. Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни.

Двете обществени поръчки за избор на изпълнители за модернизацията на 31.5 км от път I-8 между ГКПП „Калотина“ и Сливница Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира през септември м. г. Индикативната им стойност е 258,6 млн. лв.

Път І-8 е част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е по направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул - Калкута, който е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът ГКПП „Калотина” – София осигурява връзка към трансевропейски коридор „Ориент/Източно Средиземноморски”.

Модернизацията на пътния участък ще подобри трансграничната връзка между България и Сърбия и завършеността на магистралната мрежа по направлението запад-изток на българска територия. С изграждането на отсечката ще се намали времето за пътуване и ще се осигурят удобни и безопасни условия за движение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално