Ангелкова: Ще обърнем внимание на туризма в малките общини

1212
Ангелкова: Ще обърнем внимание на туризма в малките общини
Снимка: БГНЕС

Ще обърнем внимание на туризма в малките общини, министерството винаги се е стараело да стимулира вътрешния туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на ГЕРБ Ася Пеева за стъпките за насърчаване на вътрешния туризъм, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Насърчаването на вътрешния туризъм е сред основните приоритети на Министерство на туризма. По данни на НСИ за 2018 г. е регистриран ръст на броя на българските граждани, пренощували в местата за настаняване в страната“, каза министър Ангелкова.

По думите ѝ ръстът от приходите е със 7,8% или общо над 370 млн. лв. „Тези цифри говорят, че посоката е правилна, но амбицират за фокусиране в направление максимално популяризиране на възможностите за качествена, интересна и разнообразна почивка в Родината. Именно затова със стартиралата от Министерство на туризма кампания за 2019 г. като година за промотиране на вътрешния туризъм предвиждаме мерки за насърчаване на вътрешните пътувания в различни региони в контекста на целите да се популяризират недостатъчно познати места, обекти, събития, дестинации, обекти в цялата страна“, каза още министърът.

Със санкции до 50 хиляди лева щели да се пазят дюните на Черноморието

Новите по-високи санкции, достигащи до 50 хиляди лева, гарантират превантивно опазване на дюните по Черноморието. Това каза за  &b...

„Ще обърнем внимание на по-малките общини, затова подготвяме специализиран календар на събития, извън заложените в годишната програма за национална туристическа реклама“, каза още Ангелкова. Тя уточни, че са предвидени дискусии по региони. „Като в тази инициатива най-добър партньор на държавата ще бъдат кметовете по места, които вече споделят и демонстрират добри практики. Убедена съм, че заедно с общините и бизнеса ще дадем възможност на голяма част от българите да преоткрият страната си като туристическа дестинация с прекрасно качество и съхранен автентичен дух и традиции. Длъжни сме да положим още повече обединени усилия за съвместна работа на държавата, общините и туристическия бранш за популяризиране на възможностите на фона на изключително силната външна конкуренция и пазарна динамика.

Предстои старта на кампанията „Неочаквана ваканция“ в периода от март до месец май, като досега проведените две нейни издания отчитат повишен интереса на реализираните нощувки, вътрешни пътувания извън традиционните летни и зимни месеци. Важна стъпка в посока изграждане на силен регионален маркетинг е изпълнението на концепцията за туристическо райониране. Вече функционират седем от девет организации за управление на туристическите райони“, допълни още министър Ангелкова. Тя посочи, че всички тези стъпки надграждат усилията за промотиране на всеки един регион в туристически потенциал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Кабинетът набързо осигури 250 млн. лева за комплекса "Мини Марица-изток"

Сделките с недвижими имоти в Европа удариха 13-годишно дъно

Окончателно: Либерализацията на пазара на тока се отлага

Българският транспортен сектор изисква незабавни действия от Брюксел в отговор на загуби от над милиард лева без сухопътен Шенген

Предизборна идея на ГЕРБ мина през парламента - държавата дава 1 млрд. лв. за държавните мини

Войната в Украйна пълни джобовете на оръжейната ни промишленост: ВМЗ - Сопот с рекордни приходи

По-евтин Великден прогнозират от BILLA България

България единствена в ЕС не е въвела всички облекчения от глобалния корпоративен данък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика