АПКТБ: Собственикът на Lafka е с цесия за милиони в КТБ

17743
АПКТБ: Собственикът на Lafka е с цесия за милиони в КТБ
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на пострадалите от Корпоративна търговска банка (АПКТБ) директно посочи директен пример, при която КОЙ успява да си вземе парите от КТБ. От документа, представен от АПКТБ, се вижда, че става въпрос за цесия на „Табак Маркет” АД.

Според документа фирмата, която държи Lafka, е участник в цесия за 34,4 млн. лева. Осчетоводяването на цесията е станало на 30 октомври, миналата година. От документа излиза, че сега „Табак Маркет” е притежател на вземането и евентуално може да си го изиска от КТБ.

ДПС поиска махане на банковата тайна за фирмите на хората с преференции в КТБ

Да отпадне банковата тайна за всички фирми, собственост на тези 1000 вложители с договори за преференциална лихва в КТБ. За това ще на...

Както е добре известно, БНБ реши да обжалва обявената от Софийски градски съд (СГС) дата на несъстоятелност на Корпоративна търговска банка. СГС посочи 6 ноември миналата година за дата на несъстоятелност, а БНБ и прокуратурата настояват датата да е 30 септември. Това е много важно, защото между 30 септември и 6 ноември са направени цесии за над 1 млрд. лева – по думите на депутата от ДПС Йордан Цонев. Той лично заяви, че Делян Пеевски си е изплатил всички кредити към КТБ. Всички цесии, направени преди датата на несъстоятелността, ще бъдат обявени за валидни.

За въпросната цесия с участието на "Табак Маркет" писа преди няколко месеца и журналистът Мирослав Иванов в своя блог "Финансови смислици".

Отделно от АКБ имат седем въпроса към синдиците на КТБ – Лазар Илиев и Росен Ангелчев. Асоциацията пита с кои адвокати работят и дали не им плащат хонорари от масата по несъстоятелност на КТБ. Зададен е и въпрос има ли кандидати да купят КТБ, дали е имало срещу по въпроса и дали са записани в официален дневник. Зададен е и въпрос с коя западноевропейска банка има отношения КТБ по ос дълг – вземане.

Най-важният въпрос, който задават от АКБ, е: Вярно ли е, че на внушителна група депутати са били изплатени надгарантираните от закона депозити чрез бюджетни сметки, открити от финансовото министерство? Вярно ли е, че същото е станало чрез държавни ценни книжа по отношение на фирми на „известни” физически и юридически лица, които не попадат в обхвата на гарантирането на влоговете им? Ако всичко това е вярно, какви са размерите на сумите, питат пострадалите от КТБ.

Прокуратурата подхваща и БНБ заради квесторите в КТБ

Прокуратурата ще разследва действията на БНБ, свързани с промяна на договорите за преференциална лихва в КТБ. Това съобщи в Брюксел гла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика