X
 
 

"Астрал Холидейз" банкрутира - кой ще потъне с туроператора?

1713 0
photo of "Астрал Холидейз" банкрутира - кой ще потъне с туроператора?
Снимка: iStock/Guliver
В момента бедстващи туристи на "Астрал Холидейз" в България и в чужбина няма. Всички могат спокойно да довършат почивката си и да се върнат вкъщи". Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Изрично попитана какво да правят клиенти на фирмата, ако се случи така, че някой не си получи парите, въпреки че е застрахован, Георгиева отвърна с половин уста, че пострадали могат да се обръщат към Министерството на туризма, докато уверяваше, че всеки ще си получи обезщетението.

Фалира водещият туроператор "Астрал Холидейз"

След 24 години дейност на туристическия пазар у нас един от най-големите оператори в сектора – "Астрал Холидейз", прекратява дейн...

По думите на Георгиева, в момента има по-малко от 200 души, които са платили за екскурзия, но още не са заминали. Тя допълни, че ведомството е получило уверение от изпълнителния директор на фалиралия туроператор, че задълженията им към хотелиери и доставчици са платени.

"Хората, които са заплатили цяла сума или депозит за почивка могат да си върнат парите като се обадят на застрахователя на "Астрал Холидейз", допълни замесник министър Георгиева.

Колко големи са последствията от фалита - научете в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално