Бивш шеф на ДКЕВР се оправда за облаги с "провериха ме детайлно"

25477
Бивш шеф на ДКЕВР се оправда за облаги с "провериха ме детайлно"
Снимка: БГНЕС

Митът за стандарта ми за живот е създаван целенасочено. Това заяви бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев, който буквално беше „разжалван” при големите протести заради високите цени на тока в началото на 2013 година. Отделно стана ясно, че той е получавал някои облаги покрай поста си.

НАП ме е проверявала много усърдно – шест години назад. Имам документ от прокуратурата и нямам никакъв проблем да обснявам каквито и да е разлики

ДКЕВР се прави на ударена, токът не бил поскъпнал много - нито за бита, нито за бизнеса

Промяната в цената на тока е незначителна. Тя е средно около 1,30 лева увеличение на сметка, смята членът на ДКЕВР Еленко Божков. Какв...

За автомобила, за който толкова се говореше – той е купен на старо, с четиригодишен лизинг. Това не е модерен „Лексус”, каза Семерджиев.

По отношение на сигнала, че Семерджиев е получил имот заради разрешително за производство на зелена енергия на„Проенерджи Трейд” ООД докато е бил начело на ДКЕВР, „енергетикът” отрече да има нещо нередно. Фирмата е на Анелия Димитрова, която е кръстница на детето на Семерджиев. При издаването на лиценза, Семерджиев получава къща до Несебър на двойно по-ниска цена от пазарната от Димитрова. Тя ѝ беше семеен имот, каза бившият шеф на ДКЕВР в сутрешния блок на bTV.

Лицензът за производство на зелена енергия не е толкова трудно да бъде издаден, посочи Семерджиев. И добави, че „всичките тези неща се разследваха внимателно”. Не съм получавал 23 минимални месечни заплати, отрече шефът на ДКЕВР. На член на ДКЕВР се падаше на месец по 5-6 хил. лева заплата, аз вземах с около 5% повече – това беше по закон, заяви Семерджиев.

Когато ме свалиха, предсроеше регулаторен одит на ТЕЦ Марица Изток 1 и 3. На база на този одит можеше да се стигне и до предоговаряне на цената на изкупуване на тока от там, посочи той.

Бизнесът излиза на протест срещу новите цени на тока

Вместо да балансират системата, обявените в понеделник от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) нови цени на елект...

Не е и тайна, че ние с ВЕИ сектора имахме много спорове относно таксата, каза още Семерджиев. Всички намаления на тока доведоха до натрупване на дефицит в регулираната дейност на НЕК и увеличението на цената на тока е неиминуемо, завърши Семерджиев. Като идея да се справим с това бившият шеф на ДКЕВР загатна да се продадат активи като "Цанков камък".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com