X
 
 

Български експерти: Проблемът не е изкуственият интелект, а липсата на естествен

1253 1
Български експерти: Проблемът не е изкуственият интелект, а липсата на естествен
Снимка: iStock/Guliver
Трябва ли да се страхуваме от изкуствения интелект, който вече започва да навлиза в живота ни? Този въпрос коментираха ключови фигури от българския технологичен сектор по време на форума "Шумът на парите".

„Изкуственият интелект неизбежно ще ни промени. Ние все повече ще влизаме в компютрите. Ако обаче това не се случи изведнъж, а постепенно всичко ще е наред. Ще има време регулацията да дойде по естествен начин. Страшното е да не стане внезапно“, заяви Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.

Китай създава фонд от 14 млрд. долара за проекти с изкуствен интелект

Правителството в Шанхай възнамерява да създаде специален фонд за подкрепа на проекти в областта на технологиите, свързани с използванет...

„В момента и най-нискоквалифицираният човек още не може да бъде заменен от изкуствен интелект. По-големият проблем, за който трябва да се тревожим, е естественият интелект и липсата му“, смята от своя страна Невен Дилков, основател на "Нетера".

Според Атанас Райков, генерален директор „Бизнес развитие“ на Viber за Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка, човешкото отношение към виртуалния свят е в постоянно движение и се адаптира към промените. По-важно е обаче как ще се приспособи бизнесът в свят, в който всяка услуга (от предоставяне на информация до купуване на самолетен билет) ти се осигурява само от Google, без да има нужда да посещаваш други сайтове.

Как се развива технологичният сектор в България и какви са начините за справяне с липсата на кадри - тези и още подробности прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Липсата на естествен интелект се вижда особено ясно в ръководствата на партиите и техните симпатизанти, както и в управлението на държавата!