X
 
 

"Енерго-Про" отхвърля обвинението на КЗК за монопол

9219 0
photo of "Енерго-Про" отхвърля обвинението на КЗК за монопол
Снимка: БГНЕС
"Енерго-Про" отхвърля твърденията на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с господстващо положение. Това се казва в съобщение на дружеството в отговор на обвинението от държавния регулатор, че енергоснабдителят "Енерго-Про Продажби" е извършил нарушения в Закона за защита на конкуренцията.

"Компанията се отнася равнопоставено към всички свои клиенти, стриктно спазвайки българското законодателство, което регламентира правилата за разпределение и снабдяване с електрическа енергия, включително и правилата за присъединяване на потребители към електроразпределителната мрежа", заявяват от "Енерго-Про".

КЗК обвини Енерго-Про Продажби

Комисията за защита на конкуренцията обяви "Енерго-Про Продажби" АД в извършено нарушение на ЗЗК, съобщиха от комисията. Твърденията ...

След като специалистите на компанията се запознаят със съдържанието на определението, "Енерго-Про" ще представи в регламентирания срок своите възражения и аргументи по предявените от КЗК твърдения, казва още от дружеството.

По-рано днес Комисията за защита на конкуренцията обяви, че "Енерго-Про Продажби" е извършило нарушение на ЗЗК. Според разследването на КЗК "Енерго Про Продажби" АД не прилага ясен критерий, по който избира кого да снабдява с електрическа енергия по силата на лицензията си за обществено снабдяване.

Тази седмица стана ясно, че „Енерго-Про Продажби“ е внесла на 8 юни в Комисията за финансов надзор (КФН) заявление за отписване на дружеството и на издадените от него акции от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

По-рано пък се разбра, че чешката "Енерго-Про" съди България. в арбитражен иск срещу страната ни в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове на Световната банка. Жалбата е подадена в края на май, но все още не е разгледана. Официално не е ясно за какво претендира дружеството.

"Енерго-Про Продажби" вече не иска да се търгува на борсата

Енергоснабдителят „Енерго-Про Продажби“ съобщи, че е внесъл вчера (8 юни) в Комисията за финансов надзор (КФН) заявление за...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители