Финансовият министър каза "не" на коледните добавки към пенсиите

39808
Финансовият министър каза "не" на коледните добавки към пенсиите
Снимка: БГНЕС

Коледни добавки към пенсиите тази година няма да дам. Така новият финансов министър Владислав Горанов попари надеждите на милионите пенсионери у нас за малко помощ по време на големите празници в края на годината.

Пред Нова телевизия финансовият министър обяви, че не може да е благороден с чужди пари, а само със свои. Когато сме заплашени от процедура по свръхдефицит, няма как да отпускам социални добавки. Говорете и със социалния министър, призова той. Вчера Ивайло Калфин не даде категоричен отговор на въпроса и помоли за повече време.

Калфин за пенсии, заплати и майчински: Не мога сега да кажа

Това, което мога да поема като ангажимент, е да направя всичко възможно да има коледни добавки за пенсионерите. Говоря с НОИ, защото не...

"Всеки иска да е добър и благороден. Има право да е добър, когато го прави със свои средства. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда. Ако съберем приходи догодина, направим бюджет без дефицит, може да си позволим да сме широкоскроени", обясни Горанов.

Запитан дали е съгласен с вицепремиера по социалната политика, че трябва да се увеличат средствата, които се плащат за осигуровки, той отвърна: "Ние имаме заявена от ГЕРБ позиция. За нас темата за промяна с данъци и осигуровки не стои".

Според Горанов като трусове във финансовата система - стил КТБ, всичко вече е зад гърба на България. На Иван Искров му казах в очите, че трябва да даде оставка и си държа на мнението. Ще направим усилие да не прескачаме границата от 3% дефицит в бюджета, каза още Горанов. Трябва да се стремим да харчим толкова, колкото изкарваме, а не сегашното общество и поколение да живее на гърба на другите, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика