Kaufland предлага пилотно на пазара багрен домашен текстил с 0% вода от българския производител „Аглика“

4109
Kaufland предлага пилотно на пазара багрен домашен текстил с 0% вода от българския производител „Аглика“
Снимка: Kaufland

Kaufland предлага пилотно на българския пазар първите текстилни изделия за дома, изработени по революционен метод с 0% вода. Иновацията е дело на българската семейна компания „Аглика“ и представлява багрене на постелъчно бельо и хавлиени изделия по технологията Watersave, без използването на нито литър вода. Методът е потвърден като технология във фабриката на „Аглика“ в гр. Твърдица в края на 2019 г.

„След тригодишни усилия и постоянство днес имаме удоволствието да представим първите успешно произведени „сухо багрени“ текстилни продукти за дома, създадени по технологията Watersave и от изцяло български суровини. За нас тази линия е много специална и се надяваме да се оцени от потребителите. Затова подкрепата на доверен партньор като Kaufland и в смело начинание като това за нас е ключова“, коментира Елица Петкова, търговски директор в „Аглика“.

Гаранция за качеството на успешно багрените без вода текстилни изделия на „Аглика“ гарантира водещата швейцарска компания „Текстил колор“. Специалистите и технолозите от „Аглика“ и „Текстил колор“ разработват заедно иновативно багрило, което се нанася без вода и въздейства върху специално подготвена конструкция, или сплитка, на тъканта. Тя се отличава със структура, която усвоява по различен начин багрилата, и е специално създадена за „сухия“ метод на производство.

Какво на практика означава това за околната среда: представете си, че за багренето на само 160 кг. текстил се използва 50 л. вода на кг. плат, т.е. 8000 л. вода се спестяват при багренето на 300 бр. кърпи за баня. По този начин с всяка покупка потребителите ще допринасят за опазването на водния ресурс на страната.

„Като компания, която разработва собствен текстил, разбираме отлично отговорността да иновираш и да създаваш с мисъл за природата и обществото. Това, което „Аглика“ постигнаха с новите си продукти, е нещо наистина революционно и за нас е гордост, че като техен дългогодишен партньор, можем днес да предложим този текстил на пазара за първи път”, споделя Георги Стоилов, директор „Нехранителни стоки“ в Kaufland България.

Клиентите на търговската верига могат да открият различни продукти на производителя, изработени по технологията Watersave, сред които спални комплекти, хавлиени кърпи и калъфки в различни цветове и на отлични цени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com