X
 
 

Къде да държим парите си, за да избегнем ниските лихви

4691 1
В продължаващата ситуация на ниски лихви банковите депозити се превръщат във все по-неподходящо място за съхраняване на спестяванията ни. Притиснати от нулевите лихвени проценти, инфлацията и таксите за обслужването им, парите, които държим в банките, вече не носят печалби, а загуби. Ниските лихви ще се задържат неизвестно докога, а спестяванията ще продължават да се топят.

Тогава къде да съхраняваме парите си?

В тази сложна ситуация взаимните фондове изглеждат като все по-добра възможност да опазим събраното и да получим доходност от вложенията ни. Парите ни се влагат в различни видове активи – акции, облигации, валути, суровини, което ограничава риска на инвестицията ни. Средствата се управляват от опитни професионалисти, които ежедневно следят финансовите пазари и преценяват кои са най-подходящите варианти за инвестиции.

Такава възможност предлага иновативният инвестиционен продукт ExpertEase на българския клон на управляващото дружество KBC Asset Managеment. С негова помощ българите ще могат да инвестират в различни активи на световните пазари, а вложеното ще бъде управлявано от финансови специалисти в Брюксел.

Така българите ще могат да си купят същите продукти на KBC, които използва средният белгиец, ирландец или друг европейски клиент на групата, посочи Петър Андронов, кънтри мениджър на KBC Group в България.

Защитени от загуби и достъпни за всички

Не е нужно да сте натрупали големи спестявания, за да се възползвате от тази финансова услуга. Минималната сума за инвестиция е 100 евро, а вложението ви е защитено при спад на финансовите пазари. В случай на рязко поевтиняване на някой актив, финансовите експерти, които управляват средствата, ги превръщат в пари в брой и ги влагат в друг актив, чиято цена се увеличава.

Идеята е инвестициите да са достъпни за всеки клиент, да пасват на склонността му да рискува, но и на загубите, които е склонен да понесе. "С помощта на този прост продукт обикновените клиенти ще могат да инвестират в различни сектори и държави по цял свят. Подхождаме индивидуално, тъй като всеки има различна чувствителност към междинната загуба, която би могъл на понесе на капиталовия пазар", отбелязва главният изпълнителен директор на KBC Asset Managеment Йохан Лема.

Още по темата може да прочетете в Expert.bg

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Реалист 1 Реалист преди 2 месеца Профил на трол?
    За съжаление практиката в България е доказала, че ако вложите 10000 /десет хиляди/ лева в едно такова начинание, след няколко години излизате с хиляда в най-добрия случай.
missing image
3-те зодии, които НЕ прощават

Има хора, които не прощават и вечно помнят хората и действията им, които са ги обидили или наранили. Тези хора определено могат да бъдат наречени...