Лазаров се хвали, че строим евтини пътища

1270
Лазаров се хвали, че строим евтини пътища
Снимка: БГНЕС

Факт е, че през последните години много средства влязоха в пътната инфраструктура, факт е обаче, че там през последните години се случиха редица порочни практики. Това заяви днес депутатът Желю Бойчев от БСП.

"Лот 1 на „Марица“ струва 159 милиона, както е по договор, който е възложен. Когатолот 1 на АМ „Марица“ струва 159 милиона и когато АПИ даде, за стабилизиране на теренната основа,проектиране и изграждане на съоръжения и отводнителни канали по магистралата, за още 51 милиона – това е 30 % от първоначалната стойност на този обект. Това, което ме притеснява и ще бъде предмет на сигнала, на това, което оформяме до главния прокурор е по договора, който е публичен в Агенцията за обществени поръчки, се вижда, че срокът за извършване на тези дейности е 32 календарни дни. 32 календарни дни да се усвоят 51 милиона на мен ми се струват доста", каза той пред БНР.

АПИ искала да промени облика на пътната мрежа

В последните години Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ) иска да промени коренно облика на пътната мрежа, а се прави опит това да се...

Никакви проверки не са в състояние да ни изплашат, защото проверки в Агенция „Пътна интфраструктура“ има постоянно, отвърна от своя страна шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Досега сме минали повече от 25 такива проверки, така че – проверки не ни плашат.

БСП поиска Лазаров да подаде оставка. Социалистите заявиха през седмицата, че ще внесат сигнал до главния прокурор за начина на разходване на средства от агенцията за ремонтно-възстановителни работи по републиканската пътна мрежа. От БСП изказаха сериозни съмнения за съвсем тенденциозно пренасочване на милиони средства от държавния бюджет в перото за пътно строителство и ремонти към конкретна фирма.

По думите на Лазаров България строи пътища най-евтино в Европа. Той уточни, че цената в Германия е между 7 и 8 пъти по-висока. Заради липсата на средства обаче у нас има пътища, на които не е правен ремонт от 40 години:

Павлова няма да е кандидат за президент, съобщи за задръствания през лятото

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова няма е кандидат за президент на престоящите президентски избори,...

"Ние нашите магистрали ги водим нови до 15-тата година. На седмата година в Европа правят основен ремонт или поне подменят горните два слоя на покритието. Затова пътищата им са перфектни, защото реално имат средства, с които могат да си обновят инфраструктурата. Ние в момента имаме пътища, които не са пипани от 40 години", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика