Мария Тодорова, NEXT-DC: Рекламният бранш носи отговорност към обществото

4346
Мария Тодорова, NEXT-DC: Рекламният бранш носи отговорност към обществото

В средата на месец септември се проведе тазгодишното издание на най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната - фестивалът ФАРА, а престижната награда "Агенция на годината" бе връчена на NEXT-DC. За младия и креативен екип това е поредно отличие. NEXT-DC успя да се утвърди в бранша само за няколко години и на фона на сериозна конкуренция. Actualno.com разговаря с Мария Тодорова, изпълнителен директор на агенцията, за успеха, отговорността и рекламния пазар в България. 

Г-жо Тодорова, NEXT-DC спечели приза за Рекламна агенция на годината на тазгодишния фестивал ФАРА. Какво ви носи отличието - повече удовлетворение от свършеното, по-силно чувство за отговорност към бъдещето, мотивация?

Със сигурност най-вече удовлетворение от свършеното. Като цяло винаги се опитваме да постъпваме отговорно и мотивирано, както и да надскачаме себе си с всеки следващ проект, това е част от днк-то на агенцията. Наградата също ни мотивира да погледнем повече в бъдещето, да разберем накъде вървим, накъде искаме да продължим. Започнахме като диджитъл агенция, когато сошъл каналите бяха прохождащи, но вече сме много повече от това.

Конкуренцията в сферата е голяма, а Вашата агенция постигна много за сравнително кратко време. На какво се дължи този успех?

На таланта и постоянството, което проявихме през годините. Разчитаме само на работата си, за да успяваме, което е много трудно на този пазар. Но именно фактът, че не се отказваме да предлагаме големи идеи, каквото и да ни коства, ни помогна само за 5 години да се наложим като криейтив агенция.

NEXT-DC e рекламна агенция на годината, а Загорка АД спечели приза за рекламодател на годината

Тазгодишното издание на най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната - ФАРА, се проведе от 15 до 17 септември в Пловдив и из...

Има ли кампания, с която се гордеете особено много?

Гордея се с кампаниите ни, които са стъпили на оригинален инсайт за хората и за времето си. Това са кампании, които вълнуват, повдигат въпроси, вдъхновяват, помагат. Повечето от тези проекти са отразени от световни медии като Contagious magazine, Huffington post, Fast company, Balcans Magazine, Hypebae, DOMUS… Ние сме единствената агенция, чиито проекти са отразени в толкова престижни медии и медии извън рекламата.

Кои съвременни тенденции в рекламния сегмент считате за положителни и кои - за отрицателни?

Това, че чрез рекламата можеш да повдигнеш важни въпроси - социални, културни, икономически. Но ме притеснява, че се спекулира с този тренд и доста често започнахме да виждаме самоцелни кампании със “значими” послания само и само, за да отговорят на изискването да са провокативни и емоционални.

Какви реклами лично Вие (като професионалист от бранша, но и потребител) бихте желали да виждате повече в българското медийно пространство?

Пет международни лектори участват в семинарния ден на ФАРА в Пловдив

Сред акцентите в програмата са дългогодишният фотограф на Benetton Оливиеро Тоскани, футуристът и автор на Тhe Independent Хамиш М...

Първо ще кажа какво не искам да виждам. Не искам да виждам посредствени, повърхностни и зле екзекутирани реклами, които се опитват да се харесат на масата. Обикновеният човек не иска да се припознава по телевизията чрез битовизми. Той иска да види нещо ново, забавно, различно. Аз вярвам в това.

Бих искала да виждам реклами, които образоват, които не използват жаргонен език, искам да виждам забавни и неочаквани реклами. Искам реклами, които ме провокират и изненадват.

Всеки, който работи в нашия бранш трябва знае, че носи отговорност към публиката и обществото.

Останалата част от интервюто с г-жа Тодорова прочетете в Expert.bg.

Интервю на Деница Райкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

ЛЕВ ИНС подписа споразумение с ДФ „Земеделие” за съфинансиране на застрахователни премии на земеделски производители

Обединеното кралство е изпаднало в рецесия през миналата година

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика