X
 
 

НАП ще се справи с номерата за неплащане на ДДС

1919 0
НАП ще се справи с номерата за неплащане на ДДС
Снимка: iStock/Guliver
От НАП няма да допуснат разделянето на една дейност на много фирми с цел неплащане на ДДС. Например в един магазин обувки да продава една фирма, а дрехи друга, и то свързани помежду си чрез собственика, персонала и използваните помещения.

Или пък в една сладкарница фризерите за безалкохолните да се държат от една фирма, а тортите – от друга, с цел да не достигнат оборота от 50 000 лв. годишно и да не плащат ДДС. Това става ясно от становище на приходната агенция по отношение прилагането на Закона за ДДС.

Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки

Онлайн търговците ще издават електронни или хартиени касови бележки. Това стана ясно от думите на говорителя на НАП Росен Бъчваров, цит...

При наличие на случаи, например на безспорно еднородна дейност при общо използване на активи и/или човешки ресурси, формално извършвана от две или повече фирми, особено когато са свързани или действат съгласувано и при липса на ясни критерии за разпределяне на рисковете и ползите от дейността, това би могло да е индикация за обединяване на усилията на лицата за обща дейност чрез дружество по чл.357 от Закона за задълженията и договорите, пише в становището на НАП.

Какви мерки ще вземат от НАП, за да се справят със злоупотребите, прочетете в Expert.bg

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители