"Пампорово" АД и Turkish Airlines си стиснаха ръцете за съвместен проект

27865
"Пампорово" АД и Turkish Airlines си стиснаха ръцете за съвместен проект
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

​10 януари 2019 г. Панорамна гледка към легендарния площад “Таксим” в Истанбул. И препълнена зала с представители на турски туроператори и агенции, турските авиолинии и журналисти. А темата - Пампорово като туристическа дестинация, която дава сериозна заявка от града на Босфора. Заявка, че българският ски курорт е отлично място както за зимни, така и за летни забавления.

“Пампорово” АД и Turkish Airlines обединяват усилия, за да представят новата си програма за сезон 2019 година.

Мариян Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово” АД, отбеляза, че от ръководството на ски курорта са много щастливи от даденото начало на тази съвместна туристическа инициатива с турските авиолинии. Беляков разказа за спецификите на Пампорово като курорт, който предлага отлични условия за зимен туризъм и практикуване на зимни спортове.

Огромният турски пазар

"Ние си даваме сметка, че Турция е пазар, който предлага огромен потенциал и възможности. Това е пазар, който наброява 80-90 млн. души", посочи Беляков пред Actualno.com. Ние като дружество имаме изключително много партньори в Турция, с които правим бизнес и на приятелски начала, а това изисква доста личен подход и ангажимент към всичко, което правим, убеден е Беляков.

Мариян Беляков

Turkish Airlines като една от най-големите и силни авиокомпании в света, трябва да види надеждността в партньора отсреща - в случая Пампорово. "Силата на една такава световноизвестна авиокомпания предразполага пазарите, към които дадената програма е насочена, да се отнесат с още по-голямо доверие и сигурност към това, което се предлага", уточни Мариян Беляков.

Пакетите, които от дружеството са подготвили, са изцяло насочени към турския пазар - турските туроператори и агенции. Офертите ще бъдат предлагани за настоящия ски сезон в интервала от 3 февруари до 10 април 2019 г. и ще бъдат продавани само под формата на пакетна услуга за турския пазар.

​Директорът за България на Turkish Airlines Мехмет Гюркайнак представи офертите, които турските авиолинии предлагат съвместно с Пампорово, по време на събитието. Те включват полет, настаняване в някой от хотелите, които са под юрисдикцията на “Пампорово” АД, специални отстъпки и атрактивни предложения, насочени към турските туристи.

Мехмет Гюркайнак

Стана ясно, че пакетите са таргетирани за групи туристи от минимум 10 души за 6 нощувки в Пампорово, които пристигат в България със следобедния полет от Истанбул до София на Turkish Airlines. 

Как започна ски сезонът в Пампорово?

Междувременно Мариян Беляков разказа, че Пампорово е бил първият ски курорт у нас, който е открил тазгодишния зимен сезон с много добри условия още през месец декември 2018 г. - с 95% изкуствен сняг. А в момента комбинацията от продължаващи снеговалежи и ниски температури създават трайна предпоставка за отлични ски преживявания по пистите. "Най-снежната зима за последните 5 години" - така Беляков обобщи условията за туризъм в момента на Пампорово.

По време на презентацията в Истанбул пък бе подчертано, че любителите на планината могат да се възползват от впечатляващия капацитет на 14-те лифта в курорта - 15 000 души на час.

Освен това над 300 оръдия за сняг осигуряват безпроблемното протичане на целия зимен сезон, а спортните забавления в Пампорово са гарантирани на 14-те отворени писти. Така на практика курортът функционира на пълен капацитет и 100% активност на съоръженията.

В заключение Мариян Беляков коментира, че инициативата между "Пампорово" АД и Turkish Airlines е пилотна и поставя началото на едно устойчиво сътрудничество, което ще продължи с изцяло обновена програма и за предстоящия туристически сезон през 2020 г. Беляков каза в аванс, че новите оферти ще бъдат пуснати на един доста по-ранен етап, за да може турските туроператори да реагират с предложенията към клиентите си далеч преди старта на активния ски сезон.

Освен това изпълнителният директор на "Пампорово" АД изрази дълбока благодарност към Мехмет Гюркайнак за помощта и подкрепата, които Turkish Airlines оказват за развитието на ски туризма в Пампорово.

Текст и снимки: Румен Скрински/Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

КНСБ: Заплатата за издръжка следва да отразява регионалните различия

"Топлофикация София" обеща по-ниски сметки за февруари

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа

Инфлацията в ЕС, еврозоната и България продължава да се забавя и през февруари

Украинските яйца, които се продават като български: Опасност от спекулации с цените преди Великден

Брокери в Пловдив: Отчитаме ръст в търсенето на качествени нови жилища

Атанас Пеканов: България няма да влезе в Еврозоната през 2025 г.

Иванка Шалапатова: 418 000 българи работят на минимална работна заплата

Броят млади българи, които нито са работили, нито са учили, намалява през 2023 г.

Търговията между България и Великобритания е достигнала рекордни стойности

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика