Пет международни лектори участват в семинарния ден на ФАРА в Пловдив

5133
Пет международни лектори участват в семинарния ден на ФАРА в Пловдив

Сред акцентите в програмата са дългогодишният фотограф на Benetton Оливиеро Тоскани, футуристът и автор на Тhe Independent Хамиш Макрей, бившият бранд директор на фестивала Cannes Lions Сента Слингерланд и други.

Основен акцент в седемнадесетото издание на фестивала на Българска асоциация на комуникационните агенции (БАКА) - ФАРА ще бъде семинарната програма на 16 септември (петък), в която вече потвърдиха участие топ международни експерти от различни сфери на комуникационния бизнес. Фестивалът тази година се трансформира и мести в Пловдив и е посветен на темата за Трансформацията на комуникациите и бизнес средата. Темата ще бъде разгледана и тълкувана от пет международни звезди от различни сфери на комуникационния бизнес, които ще вземат участие в най-атрактивната част от програмата – семинарния форум в Културен дом “Борис Христов” в Пловдив.

Акцент във форума е лекцията на Оливиеро Тоскани, чиято международно призната работа включва множество от най-разпознаваемите, противоречиви и запомнящи се рекламни кампании през последните десетилетия. Той е креативният двигател на някои от най-отличителните и атрактивни бранд кампании на Benetton, Esprit, Valentino, Chanel, Fiorucci. Проектите му за Benetton институционализират бранда със своята противоречива и смела фотография, вдъхновена от името United Colors of Benetton.

Друг участник в семинарната част е Хамиш Макрей - футуролог и визионер с доказано влияние за глобалната икономика. Макрей e един от най-уважаваните бизнес и финансови редактори, който работи като коментатор за английския вестник The Independent.  Той преподава в Lancaster University и е член на борда на директорите на Royal Economic Society. Последните му анализи са посветени на трансформациите в световната икономика, промените в икономическата мощ на Азия, както и на темата как технологиите си взаимодействат с човешкия капитал, за да създават конкурентни предимства. На ФАРА 2016 лекцията му ще бъде посветена на темата за бъдещето на комуникациите.

Още един участник в събитието е Сента Слингерланд, която в продължение на 8 години е Директор Бранд стратегии за Lions Festivals – организатор е на международно значими събития, като престижния международен фестивал на креативността Cannes Lions. Тя изиграва важна роля в трансформацията на Cannes Lions от едноседмично събитие за рекламисти в Кан, до институция и глобален стандарт за креативността. Слингерланд е също и главен редактор на месечното списание за реклама The Reel и редовен автор на Contagious Magazine. В началото на тази година работи в Бразилия, където консултира социални предприемачи в оформянето на техните бранд и бизнес стратегии. Сента редовно изнася вдъхновяващи лекции на теми като креативност и иновации на различни международни форуми. В своята лекция на ФАРА тя ще говори по темата “Как да печелим: бъдещето на печелившите проекти.”

Лектор във форума на ФАРА ще бъде и Лукас Конте – професионалист със сериозен и разнообразен опит в креативната сфера, дизайна и стратегическото планиране. Сред креативните агенции, за които е работил, са DDB (Berlin, Hamburg, Vienna, Milan), Jung von Matt Elbe, BRAINDS и Saatchi&Saatchi (London, Geneva, Milan, Rome). В момента той работи в Saatchi&Saatchi като Global Senior Strategic Planner за Европа и Азия и изпълнява ролята на директор Стратегическо планиране и член на управителния съвет на Saatchi&Saatchi Италия. Конте отговаря основно за препозиционирането и преоткриването на брандове с потенциал за реализиране на идеи, които променят целия бизнес. Проектите му имат десетки награди от фестивали като Cannes, D&AD, NY Festivals, Eurobest, EPICA, ADC и Golden Drum. През 2015 г. той е класиран на 7-мо място в световната класация за стратегически планьори Big Won. Лукас Конте съвместява работата си с редовни лекции като гост-преподавател в Университета за изящни изкуства в Берн, където преподава Комуникационен дизайн.

Всички лекции във фестивала ще представят различни експертни и професионални гледни точки към темата “Трансформация”, а целта ще е да се покаже как рекламата и комуникацията трансформират бизнеса и света, в който живеем. Амбицията на семинарният панел е да достигне с атрактивно съдържание до по-широката публика с лекции и практически семинари, водени от изброените специалисти, към чиито списък ще бъде добавено още едно име:

16 септември, петък

11:00 – 12:00 Хамиш Макрей

12:00 – 13:00 Сента Слингерланд

13:00 – 14:30 oбедна почивка

14:30 – 15:30 Оливиеро Тоскани

15:30 – 16:30 Лукас Конте

Фестивалът на асоциацията на рекламните агенции се трансформира

Тазгодишното издание на най-голямото събитие за рекламната индустрия в страната ФАРА ще се проведе от 15 до 17 септември в Пловдив. Сед...

16:30 – 17:30 името предстои да бъде обявено

17:30 – 18:30 Cannes Lions 2016 – Film Lions Winners

В другите два дни на фестивала ще бъдат конкурсната програма, демо зоната и още професионални дискусии и работилници. Фестивалът предлага и два вида акредитации – пропуск само за семинарната част, отворена за по-широка публика (професионалисти, студенти, ученици и хора с интерес в сферата на рекламата и креативните индустрии) и акредитация за целия фестивал, който включва и покана за гала церемонията в съботната вечер.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com