Петя Димитрова: Дигитализацията е основа на банкирането на бъдещето

28469
Петя Димитрова: Дигитализацията е основа на банкирането на бъдещето
Снимка: Пощенска банка

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, е представена на корица и във водещото интервю на последния брой на списание The European Financial Review.

Тя е първият български банкер, който престижното международно бизнес издание интервюира, а във фокуса му досега са били водещи политици, представители на бизнеса и обществени фигури като настоящият президент на Франция Еманюел Макрон и мениджъри от водещи европейски банки. Англоезичното издание достига до аудитория от над 300 000 топ мениджъри, предприемачи и инвеститори от цял свят.

Материалът на The European Financial Review със заглавие "Дигитализацията е основа на банкирането на бъдещето", е посветен на динамиките в българската банкова система и на предстоящото обединение на Пощенска банка и Банка Пиреос България, което се очаква да бъде финализирано на 18 ноември 2019 г.

Пощенска банка очаква нови таланти в стажантската си програма

Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава отлична възможност на студенти и млади професионалисти да получ...

"Още преди години ние в Пощенска банка създадохме и приложихме на практика устойчива стратегия за дигитализация, осигуряваща максимална гъвкавост и иновативни услуги, които напълно да отговарят на динамичното ежедневие на клиентите.

Искаме да създадем за тях най-доброто customer journey (потребителско изживяване), базирано на индивидуалните им потребности, и сме убедени, че успяваме – нивото на удовлетвореност на клиентите ни расте…

В Пощенска банка постоянно инвестираме в иновации, защото те създават добавена стойност към цялостното потребителско изживяване, установяват още по-добра връзка между банката и клиентите ѝ", заявява пред изданието Петя Димитрова.

Дигиталното бъдеще на банките: грижа за нуждите на всеки клиент

Макар и смятани за консервативни институции, банките уверено навлизат в дигиталната епоха. От няколко години в банковия (и като цяло въ...

"В нашата банка държим на връзката, която имаме с клиентите си. Стремим се да бъдем близо до тях, да разбираме техните нужди и да им осигуряваме най-подходящите банкови решения. Предлагаме им една по-дигитална и комплексна банкова услуга, която обединява предимствата на онлайн и офлайн банкирането.

Поддържаме една от най-големите клонови мрежи в страната, за да осигурим личния контакт и консултиране, който клиентите в България все още търсят. Същевременно развиваме активно всичките си дигитални канали, защото те са основата на банкирането на бъдещето и клиентите ни ги използват все повече", допълва Димитрова.

В коментар по повод обединението с Банка Пиреос България тя изтъква, че то е ключов момент и за Пощенска банка, която утвърждава позицията си на една от системните банки в страната, както и за финансовия сектор в страната като цяло.

"Сделката е поредна смела стъпка напред, която доказва стремежа ни да се развиваме и затвърждаваме лидерската си позиция и да създаваме най-доброто клиентско изживяване... Чрез консолидацията очакваме да се реализират синергии, т.нар. "икономии от мащаба", които ще ни позволят да инвестираме още по-фокусирано в по-добро обслужване, повече иновации и най-модерните продукти. Това е процес, от който всички заинтересовани страни печелят", подчертава Петя Димитрова.

Пълното интервю на Петя Димитрова в престижното издание може да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК. Превод на български език може да прочетете в Медия центъра на Пощенска банка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Българите получават ползите от приемането на еврото още сега с tbi bank

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com