X
 
 

Петкова: Няма да има дефицит на природен газ в България

808 1
Петкова: Няма да има дефицит на природен газ в България
Снимка: БГНЕС
Няма да има дефицит на природен газ в България ако от 1 януари Русия спре доставките на газ за Украйна. Това каза в Раднево министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде БГНЕС.

Предприети са всички мерки и в страната ни не се очаква липса, каза енергийният министър. Тя участва в церемонията по предаване за експлоатация на два нови многокофови роторни багера в "Мини Марица-изток" . Проектирането и изработката на двата нови багера на стойност близо 26 млн. евро и е финансирано със средства от Международен фонд "Козлодуй" и със собствени средства на дружеството. Въвеждането в експлоатация на два нови роторни багера едновременно се случва за първи път в историята на дружеството.

Центърът на Цветанов видя АЕЦ "Белене" и "Турски поток" като заплаха за енергийната ни сигурност

Сравнително новосформираната организация на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - Евроатлантически център за сигурност (ЕАЦ...

"България има сключен договор за доставки на природен газ, българските граждани трябва да бъдат спокойни, че подобна опасност няма. Както знаете, в нашата енергийна стратегия още в края на миналата година, ние включихме два много важни проекта, свързани именно със сигурността на доставките, с диверсификацията на маршрутите, източниците за доставка на природен газ. Това е разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България - от българо-турска до българо-сръбска граница и изграждането и участието на България в терминала за втечнен природен газ на Александруполис", добави Петкова. "Знаете, че и по двата проекта на практика се работи. По отношение на разширението на газопреносната инфраструктура на територията на България е готово трасето от 11 км от турско-българска граница. Така че хората трябва да бъдат спокойни и няма никакъв проблем свързан с доставките на природен газ", каза още министърът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Българските граждани трябва да бъдат напълно спокойни! Извадихме от джоба на българския данъкоплатец 1.5 милиарда (които в хода на строителството ще станат 3-4), за да изградим напълно ненужно за самите нас продължение на турски поток, само за да угодим на Русия и за да може руският газ от Турция да достигне до руската любимка Сърбия. Печалба от това няма да имаме, но важно е Русия да е доволна...