X
 
 

Търгът за строежа на българския участък от "Турски поток" още не е възстановен

714 0
photo of Търгът за строежа на българския участък от "Турски поток" още не е възстановен
Снимка: БГНЕС
„Булгартрансгаз“ все още не е възстановила спрения заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията търг за строежа на българския участък на газопровода „Турски поток“. Това заявиха днес от енергийното министерство по повод информация на руското издание РБК коя компания ще доставя тръбите за този участък.

„Свързана с „Газпром“ руска компания ще доставя тръбите за строителството на българския участък от газопровода „Турски поток“, писа руското бизнес издание РБК.

Руска медия: "Газпром" избра руснаци да правят българската отсечка от "Турски поток"

Главен изпълнител за разширяването на българската газотранспортна система от Турция към Сърбия на стойност от 1,4 млрд. евро ще бъде Тр...

Става дума за „Тръбната металургична компания“ на бизнесмена Дмитрий Пумпянский. Формално търгът за избор на доставчик не е завършил.

Според единия от източниците на РБК обаче руската компания вече преговаря с австрийската „Щрабак“, която да извърши строителните дейности. От „Щрабак“ отричат да водят подобни преговори.

От компанията на Пумпянский твърдят, че в момента не участват в проекта, но имат намерение да се включат в обявения от „Булгартрансгаз“ търг.

Стойността на проекта за разширяването на българската газопреносна система от границата с Турция до границата със Сърбия е 1,4 млрд. долара, пише РБК.

Жалбата срещу строежа на газовата връзка със Сърбия т.е. срещу "Турски поток" е оттеглена

Компанията "Атоменергоремонт" АД оттегли жалбата, с която блокира поръчка на "Булгартрансгаз" ЕАД за т.нар. "Турски поток", чиято стойн...

Търгът за закупуването на оборудване, инвестиционното проектиране и строителството на българския участък от „Турски поток“ беше обявен през декември миналата година. През февруари бе спрян заради жалба на българската компания „Атоменергоремонт“.

Проектът предвижда изграждането на газопровод с дължина 474 км от българо-турската до българо-сръбската граница, както и на две нови компресорни станции.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
5-те зодии с най-добър вкус и усещане за стил

Всеки може да развие усещане за вкус и стил, но, някои хора от раждането имат много фин усет към красотата. Те обичат да изглежда всичко като по игла...

Последно в Актуално