Веселин Марешки: Държавна верига от бензиностанции ще спаси хората, бизнеса и държавата

8667
Веселин Марешки: Държавна верига от бензиностанции ще спаси хората, бизнеса и държавата
Снимка: Архив

„От две седмици алармирам, че цената на дизела на световните борси пада - последните дни е около 40 стотинки на литър, на най-масовия бензин А-95 е около 23-25 стотинки. Не на сто грама, а на литър! При тази цена обаче в България още има бензиностанции, които го предлагат за повече от два лева за литър. С какви надценки работят те? Тези дни премиерът Борисов ясно каза, че отвсякъде излизат популистични предложения да дадем на всички, но никой не казва как и по каква схема. Ние от ВОЛЯ сме прагматици и имаме решение - държавна верига бензиностанции, която днес може да поддържа цена на дизела и на бензина около 1,50 лева за литър. Така ще дадем шанс на народа не само да оцелее, но и да се развива. Това е проект за спасяването на българските граждани, бизнеса и държавата“.

Това предложение направи от парламентарната трибуна Веселин Марешки. Той точни, че ВОЛЯ ще изпрати писма с предложението си до всички отговорни хора в държавата – президент, премиер, омбудсман, общественици, учени и др. като очаква да чуе какво всеки с власт мисли по темата. Марешки каза, че очаква да чуе и гласа на гражданите.

Веселин Марешки посрещна рождения си ден в Народното събрание

Веселин Марешки посрещна днес рождения си ден в парламента. Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС бе изненадан от депутатите и парла...

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС разясни, че при нормални цени на горивата всеки български гражданин ще получи много повече от еднократните 40 лева, които държавата днес реши да даде на най-бедните. Марешки обясни как при по-евтино гориво ще има по-голямо потребление на стоки и услуги, които съответно ще станат по-евтини, ще има глътка въздух за бизнеса, който ще дава по-високи заплати, ще има повече бизнес, работа и по-високи данъци в хазната, следователно и по-високи пенсии, повече пътища и т.н.

„От две седмици публично задавам въпроси, а всички гузно мълчат. Има ли спекула в търговията с горивата? Ощетяват ли се българските граждани? Убива ли се българският бизнес? Съсипва ли се българската държава? Оставам го на съвестта на всеки един от вас. Ако някой има друго – как да има за всеки български гражданин, как да се спаси държавата – нека го каже. Във всичко друго ние от ВОЛЯ не виждаме смисъл да участваме“, категоричен бе Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com