X
 
 

ВТБ обяви, че се изтегля от Vivacom

1575 0
ВТБ обяви, че се изтегля от Vivacom
Руската инвестиционна банка ВТБ Капитал, част от групата компании ВТБ, изцяло ще излезе от състава на акционерите на българската телекомуникационна компания Виваком (Vivacom). Това става ясно от официално съобщение на ВТБ, качено на сайта на банката.

В съобщението изрично е подчертано, че сътрудничеството в развитието на Vivacom с другите акционери е било много ползотворно и е позволило стойността на българския телеком да се увеличи значително. Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че United Group купува българската компания за 1,2 млрд. евро, а най-големият акционер в телекома Спас Русев взе 46% дял за само 330 млн. евро. Предстои обаче регулаторно одобрение на сделката с United Group, а от ВТБ изразяват увереност, че бъдещият нов собственик ще даде по-добри перспективи за българския мобилен оператор.

Има сериозни кандидати за нов собственик на Vivacom

Има двама много сериозни кандидати за купуване на най-големия български телеком - Vivacom, твърди в. "24 часа". Според информацията, с...

ВТБ Капитал допълни, че собствената му инвестиция във Vivacom е "още един пример за успешна сделка с частен капитал в региона".

Припомняме, че ВТБ Капитал се присъедини към консорциума VTL, за да влезе във Vivacom през 2015 година. Година по-късно беше проведен търгът, в който Спас Русев взе 46% от телекома. Той беше оспорен от Дмитрий Косарев, но неуспешно. Самият Косарев също обяви, че започва съдебни процедури срещу United Group заради новата сделка.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално