Върбакова се хвали от Чехия: Парите за ЧЕЗ са осигурени

4647
Върбакова се хвали от Чехия: Парите за ЧЕЗ са осигурени
Снимка: БГНЕС

Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Това съобщи в Прага собственичката на фирма „Инерком България“ Гинка Върбакова

"Финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено. Преговорите с чешката страна ще продължат няколко дни. Веднага след като приключат, обществото и институциите ще получат пълна информация за резултатите. На този етап нямаме какво да добавим", заяви пред журналисти на летището в Прага Гинка Върбаков.

Преговорите между "Инерком България" и ЧЕЗ ще се състоят през следващата седмица

Преговорите между „Инерком България” и „ЧЕЗ груп” относно възможността българската държава да закупи дялове в &...

Очаква се тя да запознае чешката страна с искането на българската държава да участва в сделката. Преди седмица след среща с премиера Бойко Борисов Гинка Върбакова заяви, че "премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме, и компанията, която ще придобием".

По-рано днес (6март) пред журналисти ресорният министър в оставка Теменужка Петкова заяви, че компанията купувач публично е оповестила, че в средата на тази седмица ще започнат разговори с продавача. До края на тази седмица да бъдат финализирани.

"Гинка Върбакова е поела ангажимент да проведе разговори с продавача, като от страна на българската компания беше изразена воля да се даде възможност на държавата да влезе в тази сделка, така че тя да има контролно участие", съобщи още Петкова. Тя апелира да погледнем назад във времето, когато е приета през 2003 година стратегия за развитие на енергетиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com