5 стереотипа, които ви пречат да си купите добра употребявана кола

9354
5 стереотипа, които ви пречат да си купите добра употребявана кола
Снимка: CAR

Много хора, търсейки употребяван автомобил, сами значително усложняват живота си. Те поставят пред себе си редица условия, които неимоверно затрудняват търсенето. Дори и при тяхното изпълнение няма гаранция, че човек ще успее да намери мечтаната кола. На какво спокойно може да не се обръща сериозно внимание при търсенето, подсказват автомобилни експерти.

ФИКСИРАН ПРОБЕГ

Като начало, дори когато планирате покупка, възниква определена бариера под формата на пробег. Трябва да е малко - 60 000 км, например. За такива купувачи хитрите продавачи превъртят километража назад. Трябва обаче да се знае, че малкият пробег не гарантира добро състояние на автомобила. Всеки престой, особено по-продължителен, е вреден за превозното средство.

Какви проблеми на кола на старо може да бъдат пренебрегнати при покупка

Покупката на добър употребяван автомобил в последно време става все по-трудно. Затова и експерти от бранша съветват потребителите как д...

МНОГО СОБСТВЕНИЦИ

Друго често срещано погрешно схващане е, че ако колата е сменила повече собственици, тя има проблеми. Нормално е обаче, един автомобил на 7 години да е бил притежаван от четирима души. И ако всички те са били съвестни, тази кола може да бъде истински подарък. Във всеки случай трябва да гледате техниката, а не списъка на лицата в документите.

ПОДОБРЕНИЯ

Ако една кола има чип-тунинг, това означава, че всички „сокове“ са изцедени от нея. Ако не говорим за драстично увеличение на мощността и инсталирането на нестандартни колела, тогава двигателят и трансмисията най-вероятно ще бъдат в добро състояние. Редовното „изпържване“ (даване на повечко газ) също е от полза на двигателя. И ако подобренията са извършени от читави специалисти, особени притеснения не трябва да има.

Експерт посочи максималния пробег при покупка на кола на старо

При покупка на употребяван автомобил един от най-важните въпроси, които задава бъдещият собственик, е „какъв е пробегът“ на...

ПОКУПКА ОТ НЕПОЗНАТ

Факт е, че покупката от обява или автокъща крие рискове. Има случаи, когато продавачите не казват, че колата е с изрязан катализатор или има малки драскотини по цилиндрите. Във всеки случай обаче е задължително да се извърши диагностика и да се провери шасито на превозното средство в сервиз.

АВТОМОБИЛЪТ Е КАТАСТРОФИРАЛ

Мнозина веднага изключват екземпляри, претърпели инцидент. По-добре обаче е да се провери какви точно са били тези сблъсъци. Леко докосване с бронята няма да причини сериозни проблеми. А в града подобно нещо вече се е превърнало в обичайно явление. Просто проверете качеството на ремонта. Ако не е качествен, се откажете. В противен случай обаче няма от какво да се притеснявате.

Как да проверите самостоятелно износването на двигателя за 5 минути

За всеки шофьор въпросът за износването на двигателя на автомобила, който иска да закупи, е изключително важен. Има начини, които позво...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com