Audi планира 11 нови модела

86864
Audi планира 11 нови модела

В близките няколко години моделната гама на Audi ще се увеличи от сегашните 49 модела на 60 модела, т.е. с 11 повече. Това заяви пред британците от AutoExpress босът на Audi, Руперт Стадлер.

Конкретика липсва, но Стадлер намеква, че усилията ще бъдат насочени в посока на разширяване на Q-семейството. В началото на декември компанията даде зелена светлина за производството на Q1, модел, който ще използва платформата на Volkswagen Polo и двигателната гама на A1. Той трябва да излезе на пазара през 2016 г.

Audi готви нов кросоувър-концепт за Детройт

Когато Audi лансира Q7 казаха, че най-после имат перфектното возило за своята quattro система. Но вече мина ужасно дълго време, през ко...

В последствие гамата ще се увеличи с моделите Q4 и Q6, които очевидно трябва да застанат срещу BMW X4 и X6. Любопитното е, че при Audi трябва да очакваме и голям Q8, който ще легне върху модулната платформа, която ще послужи за основа за следващите поколение на Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg.

Целта с това разширение на моделната гама е достигане на продажби от 2,4 млн. през 2020 г. (от 1,5 млн. в момента). За същата година BMW и Daimler са си поставили цели от 2,8 и 2,6 милиона съответно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com