Audi пуска серийно A6 L e-tron

31771
Audi пуска серийно A6 L e-tron

Ръководсвото на Audi даде зелена светлина за серийното производство на хибридната дълга база на седана A6 L e-tron. Прототипът на модела (който виждате на снимките) бе показан на автомобилното изложение в Пекин през 2012 г. Няма нищо чудно, че 10-ина дни преди поредното издание на салона идва тази новина. Китай ще е основен пазар за модела, тъй като там много се търсят моделите с обозначението „L“ (т.е. дълга база), но по-важното е, че автомобилът ще се произвежда от FAW-Volkswagen в Чанчун.

Audi Q4 concept ще дебютира в Пекин

Тези скици показват облика на концепцията Q4, която от своя страна загатва за това как ще изглежда бъдещият конкурент на BMW X4. Концеп...

Компанията не даде никаква информация кога планира да започне производството. Не даде и някакви технически параметри, а се задоволи само да каже, че A6 L e-tron ще може да изминава до 50 км само на електричество.

Концепцията Audi A6 L бе разработена специално заради китайските клиенти. Седанът е дълъг 5,02 метра, широк е 1,87 м, висока е 1,46 м, а междуосието му е с дължина 3,01 м.

В състава на хибридния задвижващ тракт влиза 2,0-литров TFSI с 211 к.с., електромотор с 95 к.с., комплект литиево-йонни батерии и система за възстановяване на енергия при спиране. Прототипът може да измина до 80 км само на електричество при постоянна скорост 60 км/ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com