X
 
 

BMW и Daimler с общ проект за 1 млрд. евро

1656 0
photo of BMW и Daimler с общ проект за 1 млрд. евро
Снимка: BMW

Германските автомобилни гиганти BMW и Daimler ще инвестират 1 милиард евро в съвместни проекти  за устойчива мобилност, съобщиха на съвместна пресконференция шефовете на двата производителя.

Става дума за пет различни начинания, които целят адаптиране към новите тенденции в транспорта и опит за конкуриране на компании като Uber."60-те милиона клиенти, които вече имаме, ще могат да се възползват от интегрирани, устойчиви системи за споделени пътувания, паркиране и зареждане на електромобили, мултимодални транспортни услуги", обясни председателят на управителния борд на BMW Харалд Крюгер.

"Имаме ясна визия - тези пет проекта ще се слеят, за да формират еднинно мобилно портфолио с електрически, самоуправляващи се транспортни средства", допълни той.Сътрудничеството се състои от пет съвместни предприятия: REACH NOW за мултимодални услуги, CHARGE NOW за зареждане на електрически автомобили, FREE NOW за таксиметрови пътувания, PARK NOW за паркиране и SHARE NOW за споделяне на автомобили.

Благодарение на тях BMW Group и Daimler AG ще предлагат решения за градовете и общините, за да може трафикът за бъде оформен по-ефективно и устойчиво. С наложилите се вече услуги, това сътрудничество разполага с нужните ресурси за устойчива градска мобилност и нейното последователно развитие.

 

BMW може и да закрие заводите си за Mini и Rolls-Royce във Великобритания

Автомобилният концерн BMW може да закрие заводите си във Великобритания, ако в резултат на Brexit бъде затруднен вноса на компоненти и ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...