BMW предложи напълно нов семен модел

8937
BMW предложи напълно нов семен модел
Снимка: BMW

В BMW продължават с трансформацията на моделната си гама, като тя засегна досегашното 5-Series GT, което отива в историята. Негово място заема изцяло новото 6-Series GT, обявено от баварския производител за „семеен премиум-модел, насочен към хората, които искат да бъдат забелязани”.

Лифтбекът (версия на каросерията G32) е построен на платформата CLAR, използвана при новите генерация на 5-Series и 7-Series. Дължината на модела е 5091 мм, което с 87 мм повече от досегашноно BMW 5-Series Gran Turismo (версия F07). Широчината и междуосието си остават същите – 1902 и 3070 мм съответно, но височината е намалена с 21 мм и вече е 1538. Обемът на багажника достига 610 литра (500 при 5-Series GT).

BMW предложи спортно купе с 460 к.с.

Подразделението M GmbH, което е част от компанията BMW, представи специална версия на купето M4. Тя е получила название CS, като е обор...

В конструкцията на каросерията BMW 6-Series GT са използвани високоякостна стомана и алуминий, благодарение на което теглото на автомобила е намалено със 115 кг. в сравнение с предшественика му. Свален е и коефициентът на челно съпротивление (Cd) – от 0,29 на 0,25.

При старта на прожбите моделът ще се появи в три модификации. BMW 630d Gran Turismo разчита на 3,0-литров дизел с 6 цилиндъра и мощност 265 к.с. Бензиновите версии са BMW 630i Gran Turismo (2,0-литров мотор с 258 к.с.) и BMW 640i Gran Turismo (3,0-литров с 340 к.с.).



Клиентът може да избира между задвижване на задните колела и система xDrive (4х4), като тя е достъпна за версиите 630d и 640i. Скоростната кутия е 8-степенен автомат ZF.

За лифтбека се предлагат още адаптивни амортисьори, пневматично окачване със спортни настройки, активен круиз-контро, панорамен покрив, мултимедийна система с 10,25-инчов дисплей, която може да се управлява с жестове и гласови команди.

Премиерата на модела ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември, а продажбите ще стартират 2 месеца по-късно. Цените започват от 62 800 евро.

Дойде време за фейслифт на BMW 5-Series

Сякаш беше вчера, когато BMW за първи път показа своя нов 5-Series, а ето че дойде време и за неговия фейслифт.  По отношение на ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com