BMW представи Серия 4 Гран Купе

97427
BMW представи Серия 4 Гран Купе

BMW представя своето първо купе с четири врати в премиум средния клас и по този начин продължава последователното разширяване на палитрата от модели. Въпросът обаче е дали имаше нужда от него? BMW Серия 5 и 6 Гран Купе се различават визуално, но къде е разликата мужду BMW Серия 3 и Серия 4 Гран Купе? Само в детайлите, но като цяла въпросните два модела са почти идентични.

С дължината си от 4638 мм, широчината от 1825 мм и междуосието от 2810 мм BMW Серия 4 Гран Купе има същите размери като купето с две врати. Предната част и на двата модела се отличава с идентични, типични за BMW дизайнерски елементи като двойна бъбрековидна радиаторна решетка, двойни кръгли фарове и голям въздухозаборник на предната броня. При BMW Серия 4 Гран Купе обаче покривът е по-висок с 12 мм, а линията на покрива е по-дълга със 112 мм и се спуска плавно към задната част. Повишени са както пространството над главите в интериора, така и комфортът на седене. С вместимостта си от 480 л. багажникът е по-голям с 35 л. спрямо модела с две врати и допринася за високите възможности на BMW Серия 4 Гран Купе във всекидневието.

BMW записа поредна рекордна година

През 2013 година BMW Group е продала повече автомобили от цялата история на марката. В целия свят са реализирани 1 963 798 (предх....

 

Функционалната елегантност на 4+1-местния автомобил се подчертава от изключително прегледните кръгли уреди с визия Black Panel и свободно стоящият плосък монитор на iDrive. Отварящият се широко заден капак облекчава достъпа до задната част с равен и удобен под на багажника. Сгъваемата на части облегалка на задната седалка, по желание в съотношение 40:20:40, осигурява допълнителна гъвкавост. Максималната вместимост на багажника е 1300 л, което е най-високата стойност в класа на премиум купетата с четири врати. Максимален комфорт осигурява и задният капак с автоматично задвижване, по желание със Smart Opener за активиране с леко движение на крака под задната броня.

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 4 Гран Купе за него ще се предлага избор от пет двигателя. Още при въвеждането на пазара BMW 428i Гран Купе и 420d Гран Купе могат да бъдат оборудвани с опционалното интелигентно двойно задвижване BMW xDrive. Моделите серийно се предлагат с 6-степенна механична скоростна кутия, като по желание всички двигатели могат да бъдат комбинирани с осемстепенна Steptronic автоматична трансмисия или осем степенна Steptronic Sport автоматична трансмисия, при които предавките могат да бъдат превключвани и ръчно от лостчетата на волана.

Куп престижни отличия за BMW

Клубът на германските автомобилисти (ADAC), в който членуват 18,9 млн. водачи, за десети път връчва своето отличие „Gelber Engel&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com