BMW възроди легендарен модел

13283
BMW възроди легендарен модел
Снимка: BMW

През последните десетилетия BMW разви навика да прави концептуални автомобили, които да демонстрира на изложението Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Баварците не изневериха на тази традиция и сега представят версия на Z4 с фиксиран метален покрив. Автомобилът носи името Concept Touring Coupe – шутинг брейк, който бе представен на брега на езерото Комо в Италия.

Подобно на предишния концептуален автомобил, базиран на Z4, това е единствено по рода си творение, което отдава почит на миналото, като същевременно възприема модерен дизайн. По същество ставаме свидетели на завръщането на известното Z3 E36/8, известно още като „Обувката на клоуна". От BMW съобщават, че Concept Touring Coupe има редови шестцилиндров двигател, можете да мислите за тази кола като за версия от 2023 г. на странното Z3 M Coupe.



Ето го най-мощното BMW в историята

BMW представи кросоувъра XM Label Red , който развива 748 к.с. и това го прави най-мощният сериен модел на марката. Той се различава от...

Всъщност това е Z4 M40i, чийто електрически сгъваем платнен покрив е премахнат, за да направи място за твърд таван с характерната извивка на Hofmeister. Боядисано в цвят Sparkling Lario с люспи от синьо стъкло, уникалното купе има изпъкнали арки на задните колела и уникални джанти.

Те са с размери 20 цола отпред и 21 цола отзад, като имат дизайн с 20 спици, напомнящ за Z8. Ще забележите също сребристо-бронзови акценти и леко модифицирана бъбрековидна решетка с двойни вертикални ленти.



Докато оформлението на интериора е основно пренесено от стандартното Z4, кабината е украсена с луксозна тапицерия от италианската работилница Poltrona Frau. Има двуцветно покритие с тъмно кафяво в горната част и светло седлокафяво в долната. Плетената кожа излъчва изтънченост, като същевременно ни напомня за оригиналната тапицерия на Audi TT.

Както при други концептуални автомобили, представени на Concorso d'Eleganza Villa d'Este през годините, за съжаление няма планове за пускане в производство на Concept Touring Coupe.


Скоростта, която те държи на върха - BMW i4 M50 и Антон Титов

За някои хора скоростта е страст, други се страхуват от нея. Има и такива, за които тя е начин на живот, като сред тях е нашият днешен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com