Британския милиардер ще възражда Land Rover Defender

2858
Британския милиардер ще възражда Land Rover Defender
Снимка: Land Rover

Британският милиардер Джим Радклиф, основател на едно от десетте най-големи в света нефохимически корпорации - Ineos, планира да възроди производството на всъдехода Land Rover Defender, съобщава The Sundau Times.

По информация на изданието предприемачът вече е провел предварителни разговори с ръководството на групата Jaguar Land Rover. Бизнесменът иска да закупи интелектуалните права върху името на легендарния модел и да инвестира в конвеир, на който той да се сглобява.

Производството на всъдеходния автомобил бе спряно през януари тази година по решение на ръководсвото на компанията Land Rover. Автомобилът се сгобяваше в продължение на 68 години в завода в Солихол, като за този период той не претърпя сериозни конструктивни изменения. Производството му обаче бе прекрането, тъй като моделът нямаше как да покрие необходимите мерки за безопасност, както и задължителните екологични стойности.

Предвижда се наследникът на Land Rover Defender, който вероятно ще носи същото име, да излезе през 2018 или 2019 г. Всъдеходът ще бъде построен на алуминиева платформа и ще бъде оборудван с 2,0-литров мотори с 4 цилиндъра, както и с V6 двигатели – атмосферни и с механичен компресор. Ще има и „спортна” версия, както и модификация, предназначена за тежки терени.

Производството на новия Defender ще бъде съсредоточена в завода на групата в Словакия. В него ръководството на Jaguar Land Rover ще инвестира около 1,5 мрд. долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com